kilka zdjec ;)

krewetka filtracyjna w akcji ;) (ma okolo 4 cm)

obsadzony kokos mchem jawajskim

a tak wyglada moje akwarium
male akwarium na poczatek, narazie obsada niewielka... ;)
Moderator: ModTeam
wiem ze duzo pracy przede mna - ale bierz pod uwage to, ze to akwarium ma dopiero tydzien ;pEliza25 pisze:Pusto jakoś i bez pomysłu :kwasny: Nie podoba mi się. Dużo pracy przed Tobą...
na filtrze nic nie siedzi - to jest dysza wylotowa filtru oraz wezyk do napowietrzacza...linka pisze:a co to jest to co siedzi w filtrze ??a
To akwarium ma tydzień i pływają w nim ryby i krewetki?insider69 pisze:wiem ze duzo pracy przede mna - ale bierz pod uwage to, ze to akwarium ma dopiero tydzien
Szczególnie chodzi tutaj o krewetki, które są bardzo wrażliwe na zmiany.kbtor pisze:insider69 napisał/a:
wiem ze duzo pracy przede mna - ale bierz pod uwage to, ze to akwarium ma dopiero tydzien
To akwarium ma tydzień i pływają w nim ryby i krewetki?
Ile dojrzewało?insider69 pisze:oczywiscie zanim zaczelo w tym akwarium cokolwiek plywac - odpowiednio poczekalem aby akwarium dojrzalo... + zalecane srodki do neutralizacji....
Małe sprostowanie. Filtrująca, nie filtracyjna. ;)insider69 pisze:krewetka filtracyjna
Trochę za krótko.insider69 pisze:moje akwarium dojrzewalo 2 tygodnie...
Niepotrzebnie. Trzeba było lepiej jakiś biostarter wlewać. Nie wiem czy naprawdę jesteś z Toronto, ale u nas w Polsce jest np. Sera Nitrivec.insider69 pisze:neutralizatory + kilka innych srodkow do uzdatniania wody.
Np. czarny zwirek bazaltowy o granulacji 2-4 mm.insider69 pisze:co bys mi polecil ewentualnie?
Poczytaj sobie o niej i zobacz do jakich rozmiarów rośnie. ;)insider69 pisze:aha - dlaczego moje akwarium mialo by byc zbyt male dla takiej krewetki?