Moje nowe akwarium
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Ludzkie
- Nazwisko: Cz³owiek
- Kontakt:
Moje nowe akwarium
Chciałam się zapytać jakie rybki mogę mieć jeszcze w 30L akwarium? Jest ono klejone a juz mam w nim 2x danio pręgowane 2xmolinezje ostrouste 2x żałobniczki
Są one male i raczej większe nie urosną molinezje mają ok 4cm żałonbiczki 2 cm a danio 3cm ale są cieniutkie. I chciałam się zapytać co jeszcze bym tam mogla wpuścić aby się zmieściło i nie gryzło z pozostałymi rybkami? z góry dziękuję za odp ;)
Są one male i raczej większe nie urosną molinezje mają ok 4cm żałonbiczki 2 cm a danio 3cm ale są cieniutkie. I chciałam się zapytać co jeszcze bym tam mogla wpuścić aby się zmieściło i nie gryzło z pozostałymi rybkami? z góry dziękuję za odp ;)
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Moje nowe akwarium
Fatalna obsada. Żadne z tych ryb nie nadają sie do tego baniaka...... Oddaj rybki bo sie męcza a w ich miejsce kup np. 6x Kardynałek chiński lub kilka gupików.wilczurka pisze:hciałam się zapytać jakie rybki mogę mieć jeszcze w 30L akwarium? Jest ono klejone a juz mam w nim 2x danio pręgowane 2xmolinezje ostrouste 2x żałobniczki
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
A wiesz dlaczego?wilczurka pisze:Są one male i raczej większe nie urosną
Za mały zbiornik.
Nic. To co juz tam jest, nie powinno być.wilczurka pisze:I chciałam się zapytać co jeszcze bym tam mogla wpuścić aby się zmieściło i nie gryzło z pozostałymi rybkami?
Posłuchaj rady Piwosza.
Ps: Uzupełnij profil prawidłowo, chyba, że się wstydzisz?
Dziwnie mi sie rozmawia z 98 letnią babcią.

- Luk.Par
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: £ukasz
Fatalna obsada może spróbuj
1xBojownik
kilka krewetek
lub
10x neon inessa
1xBojownik
kilka krewetek
lub
10x neon inessa
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
TO sie nie nadaje..... tyle to do 60llub
10x neon inessa
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
teraz mam dokladne wymiary : żałobniczka 1 cm danio 2 cm molinezja 3 cm i ziom w akwarystycznympowiadział, ze one są już dorosłe i dalej nie urosną. a i teraz odpowiedzcie mi jakie ryby z tym nie będą się gryzły?? Nie mowie, ze dokupie ale chcę wiedzieć na przyszłość. i tak nawiasem to te ryby co mam to do jakiego "baniaka " się nadają?
P.S. nie chcę uzupełniać mojeo wieku xD stale mi wyskakiwało, ze muszę to uzupełnić to wpisałam coś losowego xP
P.S. nie chcę uzupełniać mojeo wieku xD stale mi wyskakiwało, ze muszę to uzupełnić to wpisałam coś losowego xP
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
To ten "ziom" się coś nie zna za bardzo na akwarystyce...wilczurka pisze:teraz mam dokladne wymiary : żałobniczka 1 cm danio 2 cm molinezja 3 cm i ziom w akwarystycznympowiadział, ze one są już dorosłe i dalej nie urosną.
Żałobniczka dorasta do 5-6cm
Danio (to tez zależy jakie masz) ale np. danio pregowany dorasta do 5cm
Molinezja dorasta do: samiec 5cm samica 7-10cm
A u ciebie nie dorosną do takich rozmiarów o skarłowaciały.
Żałobniczka i danio (o ile do danio pręgowane) do 60lwilczurka pisze:i tak nawiasem to te ryby co mam to do jakiego "baniaka " się nadają?
Molinezja ok. 100l
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak mogly skarłowacieć jak dopiero wczoraj zostały wpuszczone??
i ja też się zdziwiłam. Może i urosną ale jak to zrobią to aqwarium będzie zmienione na 60 L albo więej.
i ja też się zdziwiłam. Może i urosną ale jak to zrobią to aqwarium będzie zmienione na 60 L albo więej.
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
A skąd miałem wiedzieć że wczoraj zostały wpuszczone? Nigdzie wcześniej o tym nie pisałaś.wilczurka pisze:Jak mogly skarłowacieć jak dopiero wczoraj zostały wpuszczone??
A rybki urosną na pewno o ile wcześniej nie skarłowacieją...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
dobra dowiedzialam sie co mialam sie dowiedziec wiec usuwam post(jesli mi się uda) 

- Luk.Par
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: £ukasz
A akwarium dojrzewało??
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Masakra..
danio nie są zbyt dużo tylko są zbyt ruchliwe, molinezje zbyt duże. Ziom się kompletnie nie zna i sprzedaje żeby sprzedawać, a odnośnie neonów, to myśle że na 8 neonów by przeszło. Czuje, że akwarium nie odstało, a jeśli dasz sobie w końcu powiedzieć i zdecydujesz sie np. na gupiki to polecam same samce bo jak się zaczną mnożyć to będziesz miała duuuuuży problem.
danio nie są zbyt dużo tylko są zbyt ruchliwe, molinezje zbyt duże. Ziom się kompletnie nie zna i sprzedaje żeby sprzedawać, a odnośnie neonów, to myśle że na 8 neonów by przeszło. Czuje, że akwarium nie odstało, a jeśli dasz sobie w końcu powiedzieć i zdecydujesz sie np. na gupiki to polecam same samce bo jak się zaczną mnożyć to będziesz miała duuuuuży problem.
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Może krewetki ?? takie zbiorniki to raczej pod kotnik, kwarantannę
"Attero Dominatus Denique Interimo"