potrzebuje pomocy w sprawie urządzenia trzech akwariów (jeżeli to trzecie można tak nazwać)
jedno ma pojemność 120l prostopadłościan, drugie 30l prostopadłościan,a trzecie 2,25l kula (jak już pisałam nie wiem czy to można nazwać akwarium)...
Jestem kompletnie zielona w tych sprawach i nie wiem co, gdzie i jak mam. nadzieje że mi pomożecie ... żeby było łatwiej napisze w punktach o co mi chodzi...
Akwarium 120l i 30l
a) jakie rybki, ile, (myślałam o jakiś grupkach rybek, takie co zyja w Ławicy itp np. neonki planowałam tak kupić z 15 do tego największego(można tak),doradźcie mi jakie jeszcze mogą być)
b)rośliny (only żywe )
c) wystrój (jeśli możecie i macie chęci wykombinować coś w stylu Japonia,Azja itp. byłabym wdzięczna. mam nadzieje ze wiecie o co chodzi)
d) sprzęt (wszystko co i jak.. co do jakich rybek (najlepiej było by gdybyście podali odrazu jaki sie nadaje do rybek które wymieniliście w pkcie a....)grzałki, filtry itp
e)jakie jedzenie proponujecie dla rybek(płatki czy jakieś inne)
oraz
f) ile musi odstać woda zanim wpuszcze do niej rybki ??
kula 2,25l
trochę czytałam i wiem ze rybki męczą sie w kuli ,ze chorują itp. ponadto jest zbyt mała ,a ja nie chce ich męczyć bo nie na tym rzecz polega żeby pożyły kilka dni,spuścić w toalecie, a potem do sklepu po nowe.
W tym akwarium chodzi mi głównie o to żeby dodać tam jakiś kamyczek, żwirek i roślinkę ponieważ to niby akwarium ma służyc tylko po to gdyby były male rybki i to tylko na pare dni ( co o tym myślicie wtedy nadaje sie taka kula ?? )i czy dawac do tego jakiś sprzęt czy w takim razie sobie darować jak to ma służyć przejściowo.. ???
przepraszam za taką obszerną wypowiedz ale chodzi mi bardzo o szczegóły . mam nadzieje ze mi pomożecie i dodacie od siebie rady,sugestie itp. w prowadzeniu takiego akwarium ... z góry WIELKIE dzieki [glow=red][/glow]