Mam PG Classic, Macro i Ferro i teraz mam problem:
- dawkowanie Macro. Na etykiecie jest napisane aby dawkować do wody podmienianej (2ml na 16 litrów)lub do akwarium po częściowej zmianie wody. Czy ktoś z was drodzy forumowicze ma obcykane jak to rozłożyć na codzienne dawkowanie?
- dawkowanie Ferro. Zacznę od tego co piszą z tyłu czyli 2ml na 30 litrów pojemności akwarium.
- Classic no to już dawno podpowiedziane mi było aby tygodniową dawkę do podmienianej wody zamienić na 1ml dziennie.
Inne pytanie. Classic ma dawkowanie przez jedno wciśnięcie dozownika na poziomie 1ml a Ferro i Macro 2ml. Czy tak ma być?
Dawkowanie nawozów
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Dawkowanie nawozów
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Dawkowanie nawozów
Jakieś dziwne te etykiety....
Ja mam na etykietach podane takie dawki:
Macro - 1ml na kazde 40l wody w akwarium
Ferro+ - 1ml na kazde 40l wody w akwarium
Classic - 1 ml na 5 litrów podmienianej wody
takie dawki podane są także na stronie producenta...
(tak jest w classic, ferro+, macro. Natomiast w nawozie micro jedno naciśnięcie dozownika to 2ml.
Ja mam na etykietach podane takie dawki:
Macro - 1ml na kazde 40l wody w akwarium
Ferro+ - 1ml na kazde 40l wody w akwarium
Classic - 1 ml na 5 litrów podmienianej wody
takie dawki podane są także na stronie producenta...
jeżeli będziesz stosował ferro+ to nie stosuj codziennie Classic'a bo przedawkujesz mikroelementy. Classic stosuj teraz tylko do podmian.- Classic no to już dawno podpowiedziane mi było aby tygodniową dawkę do podmienianej wody zamienić na 1ml dziennie.
Jedno naciśnięcie dozownika to 1mlzejnowski pisze:Classic ma dawkowanie przez jedno wciśnięcie dozownika na poziomie 1ml a Ferro i Macro 2ml. Czy tak ma być?

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Na stronie producenta jest również, że niektóre etykiety nie zgadzają się z butelkami 
Kiedyś duże były po 2 ml, teraz dawkują 1 ml. Na ich stronie masz napisane jak dawkować.

Kiedyś duże były po 2 ml, teraz dawkują 1 ml. Na ich stronie masz napisane jak dawkować.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Zdziczałem :zdziwko:
aby nie być gołosłownym zamieszczam zdjęcia.
Dzięki za info na stronie. Już wszystko wiem: Macro i Ferro+ 3ml (120L baniak) a Classic 6ml bo podmieniam cotygodniowo ok. 30l.
aby nie być gołosłownym zamieszczam zdjęcia.
Dzięki za info na stronie. Już wszystko wiem: Macro i Ferro+ 3ml (120L baniak) a Classic 6ml bo podmieniam cotygodniowo ok. 30l.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"