Gupik
Moderator: ModTeam
- Sin
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
Re: Gupik
Jakie masz parametry wody i jak duze akwarium?Moje podejrzenia sa nastepujace:
1)Molinezje podgryzaja gupikom ogony.
2)Gupiki choruja na Fin rot czyli martwice płetw (leczenie kapiel w dwukrotnej dawce akryflawiny przez 12h) która równierz moze byc spowodowana podgryzaniem płetw.
1)Molinezje podgryzaja gupikom ogony.
2)Gupiki choruja na Fin rot czyli martwice płetw (leczenie kapiel w dwukrotnej dawce akryflawiny przez 12h) która równierz moze byc spowodowana podgryzaniem płetw.
Miejsce na Twoja reklame
- myszka
- Zainteresowany
- Kontakt:
Zgadza sie ,dodalam co wiedzialam ;-) chyba to nie bylo zle z mojej strony ?Sin pisze:skutecznie zaatakowac musi dostac sie jakos do organizmu rybki stad napisałem o zranieniach.
- Sin
- Stały bywalec
Oczywscie ze nie,nawet bardzo dobrze :-) teraz poczekamy na odpowiedx autora postu dotyczacej warunków w akwarium oraz samego akwarium i zobaczymy co da sie zrobic dla gupików.
Miejsce na Twoja reklame
- Sin
- Stały bywalec
Mój boze skalary w 20l...To teraz posłuchaj mojej dobrej rady i nie hmm... pozbywaj sie rybek tylko oddaj je do sklepu zoologicznego a załoz sobie w swoich 20l krewetkarium.
Miejsce na Twoja reklame
- myszka
- Zainteresowany
- Kontakt:
Nie no spoko tylko wiesz ja tu z takim wyskoczylam ale ten koles mnie pobil swoimi 20litrami hi hi hi (bez urazy ) :mrgreen:Sin pisze:Bo jest za niskie,skalary potrzebuja akwarium o minimalnej wysokosci 50cm.tego sie niestety nie przeskoczy...
- Sin
- Stały bywalec
Odpowiedziałem Ci co masz zrobic pare postów wyżej.Masz za małe akwarium na rybki,co najwyzej na krewtekarium.Amar pisze:Ej no temat jest o moich gupikach:D
A nie o skalarach :!: ;-)
myszka ja nap[arwde sie nie obrazam,nie gniewam ani nie złoszcze (w internecie) :-D .Rozumiem tez co chciałas napisac ale jak widzisz czasami niewiedza ludzi (20l i skalary) doprowadza do takich a nie innych postów.
Miejsce na Twoja reklame