Witam. Jestem nowy na forum i bardzo proszę o wyrozumiałość oraz sorki jeśli pytanie jest w złym dziale ale nie wiedziałem gdzie je postawić.
Obecnie mam zbiornik 80l i dorosłem do decyzji troszkę większego czyli 125l firmy Juwel.
Poprzedni zbiornik mam ustawiony na metalowej szafce a pomiędzy nim a szafką znajduje się cienka płyta styropianowa.
Właśnie nad czymś takim się zastanawiam do nowego akwa ale problem polega na tym że tym razem mam zbiornik z oryginalną szafką zakupiona w sklepie i akwa idealnie pasuje do niego ale niestety po ustawieniu okazało się iż akwa na brzegach posiada zdaje się alu okowy wzmacniające zbiornik które tworzą swego rodzaju ramkę pod spodem również co powoduje że zbiornik po ustawieniu na brzegach opiera się na szafce natomiast wszystko pomiędzy wisi sobie w powietrzu.
Moje pytanie jest skierowane chyba właśnie do ludzi co spotkali się już z czymś takim.
Czy wy dajecie cos pod spód aby szkło nie wisiało sobie tak po prostu czy może zbiornik tak został skonstruowany specjalnie i nie należy nic więcej z tym robić??
Proszę o odpowiedz w weekend chciał bym startować z podłożem i zalewaniem akwa.
Pozdrawiam
M
[ Dodano: 2008-07-10, 19:34 ]
koledzy bardzo rposze o porade czy nie ma nikogo na forum kto posiada takie akwa?? a tak swoja droga to jelsi oswietlenie ma dzialac 14 godzin na dobe to czy powinno dzialac w dzien czy w nocy bardziej?? w sumie w mniejszym akwa mi nic nie przeszkadzalo ale o wieksze sie obawiam i nie wiem jakie to ma znaczenie. prosze o pomoc i sorki za bledy ale komp nie ma polskich znakow. pozdrawiam
Juwel 125. Co pomiędzy akwa a szfkę.
Moderator: ModTeam
- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Re: Juwel 125. Co pomiędzy akwa a szfkę.
Ja się nigdy z czymś taki nie spotkałem.manius999 pisze:koledzy bardzo rposze o porade czy nie ma nikogo na forum kto posiada takie akwa??
świtło powinno się świecic od 10 do 14 godzin. i oczywiście w dzień, gdyż zastępuje ono światło słoneczne.manius999 pisze:a tak swoja droga to jelsi oswietlenie ma dzialac 14 godzin na dobe to czy powinno dzialac w dzien czy w nocy bardziej
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: Juwel 125. Co pomiędzy akwa a szfkę.
Ja bym nic nie dawał, bo jak dasz czegoś za duzo to będzie niedobrze.manius999 pisze:Czy wy dajecie cos pod spód aby szkło nie wisiało sobie tak po prostu czy może zbiornik tak został skonstruowany specjalnie i nie należy nic więcej z tym robić??
Skoro producent tak ustalił to może tak ma być.