jakie akwa do bojownika i innych ryb? PILNE
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
jakie akwa do bojownika i innych ryb? PILNE
mam pytanko jakie akwarium dla bojownika, ale żeby można było jeszcze wpuścić do niego samiczke, większe niż 15 odpada, teraz mam jeszcze jedno pytanie czy do takich ryb i takiego akwa będzie potrzebny osprzet? bo jak ludzie chodują w kulach to osprzętu tam nie mają... no chyba lepsza taka 15 niż 2 litrowa kula co? odpowiedzcie pilne... o i czy jeszcze do tej 15 i tych bojowników można by było wpuścić jakieś inne rybki?
[ Dodano: 2008-07-12, 09:01 ]
a co myślicie o kuli :looka:
[ Dodano: 2008-07-12, 09:01 ]
a co myślicie o kuli :looka:
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: jakie akwa do bojownika i innych ryb? PILNE
To odpuść sobie rybki w ogóle.Adamas1 pisze:większe niż 15 odpada
Do akwarium ZAWSZE jest potrzebny osprzęt.Adamas1 pisze:czy do takich ryb i takiego akwa będzie potrzebny osprzet?
Kiedyś ludzie mieszkali w jaskiniach i do dzisiaj nie potrafię zrozumieć po co budują domy.Adamas1 pisze:bo jak ludzie chodują w kulach to osprzętu tam nie mają... no chyba lepsza taka 15 niż 2 litrowa kula co?

Ci co tak robią nie mają pojęcia o akwarystyce.
W tym nie powinno być rybek.Adamas1 pisze:czy jeszcze do tej 15 i tych bojowników można by było wpuścić jakieś inne rybki?
Nie patrz na sklep, bo to tylko lokum przejściowe, tymczasowe, a ty chcesz im zapewnić taki żywot do końca.
One zazwyczaj trafiają do akwarii docelowych, które mają być większe.
-
- Stały bywalec
no dobta ale ja to chce kupić na prezent, ja osobiście mam 85 litrowe, tylko coś mi doradźcie żeby z rfrybkami i z wszystkim nie przekroczyło 50 zł. bo więcej nie mam w ostateczności kupie 5L kule jak w 15L nie możnna :zalamany: nie kapuje tego w 3 litrowej kuli bez filtra,grzałki żyją a w 15 już według ciebie nie... :/ weście mi coś doradźcie
[ Dodano: 2008-07-12, 09:19 ]
15 to mam na myślii akwa prostokątne

[ Dodano: 2008-07-12, 09:19 ]
15 to mam na myślii akwa prostokątne

pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
A czy ja pisałem , ze w kuli można.Adamas1 pisze:nie kapuje tego w 3 litrowej kuli bez filtra,grzałki żyją a w 15 już według ciebie nie... :/ weście mi coś doradźcie
Czytaj ze zrozumieniem.
To zrezygnuj. Żywe zwierzę to najgorszy prezent. Za 50 zeta kup lepiej coś innego.Adamas1 pisze:no dobta ale ja to chce kupić na prezent
-
- Stały bywalec
chyba lepiej będzie im w tym 15 litrowym zbiorniku niż w tym małym pojemniczku po jogurcie u mnie w mieście właśnie tak bojowniki traktują , te które siedzą w kuli to mają wielkie szczęście pomyśle jeszcze nad taką 7L
http://allegro.pl/item396719056_akwariu ... a_od_.html
pomyśl ile musi mieć ten gość serca i rozumu :niepewny: co sprzedaje takie akwa:
http://allegro.pl/item395313841_akwariu ... nika_.html
http://allegro.pl/item396719056_akwariu ... a_od_.html
pomyśl ile musi mieć ten gość serca i rozumu :niepewny: co sprzedaje takie akwa:
http://allegro.pl/item395313841_akwariu ... nika_.html
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Na pewno będzie im lepiej....ale najlepiej to byłoby mu w akwarium tak z 40l.Adamas1 pisze:chyba lepiej będzie im w tym 15 litrowym zbiorniku niż w tym małym pojemniczku po jogurcie u mnie w mieście właśnie tak bojowniki traktują ,
Z tym akwa 7l daj sobie spokój...wogóle wszelkie żywe prezenty to nie najlepszy pomysł...szczęśliwy solenizant (czy jubilat) może mieć tylko z tego powodu problemy a rybka fatalne życie.
-
- Stały bywalec
ale jubilat chce taki prezent, jakie rybki można chodować w akwa bez filtra i grzałki w 15 :niepewny:
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
ŚLIMAKI może hodować :wstyd:
- Adrian15
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Adrian
- Kontakt:
to daj temu jubilatowi 50 zł. Reszte niech sobie dozbiera i będzie miał coś fajnego. Bo 15 litrów to prawie nic. Napewno żadna rybka się do niego nie nadaje.Adamas1 pisze:ale jubilat chce taki prezent, jakie rybki można chodować w akwa bez filtra i grzałki w 15
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics23/9005.htm Pomóż jednym kliknięciem...