Moje Akwa stoi od ... ferii (jakieś ... 5 max 6 mies) od tego momentu ... nie ruszałem dna... dlatego że po pierwsze ... to urządzenie które ja zrobiłem było zbyt mocne ... zbyt duże ... i mało ... "precyzyjne" ... a po drugie dno mojego kawałka rzeki składa sie z 2 warstw ... na spodzie białej (to był błąd ... wiem ;P) ... a na górze czarnej - czarny bazalt ... (żeby zakryć do oczobitne białe dno)... ... można powiedzieć że po trzecie dlatego iż to jest ... dżungla

W baniaczku (54 l - jest to gdzieś po lewej napisane ;P) ... znajdują sie ... :
- 6 Krewetek Amano ... - Cardina Japonica (chyba)
- 10 Neonów Czerwonych
- Ślimaczki Świderki (masa ... chyba 70 - 90 ... najwięcej małych)
- Ślimaczki Rozdętki ... - Physa Gyrina (chyba) jakieś 20 -30 maxxx
- Ślimaczyska Szkodniki ... które rozgniatam na szybie

Akwa ma niby 6 mies ... ale ślimaczki mieszkają tam od 5 mies ... następne od 4 ... Krewetki są tam od 3 mies ... a neony może od 2

Czy Świderki pomagają mi ... w utrzymaniu (właściwie przy życiu rybek

Wodę podmieniam regularnie ... co 7 - 8 dni (raczej co tydz ... w sobotę... chyba że mi sie nie chce xD ) na wodę czystą prosto z lasu ... (a las czysty) ... badałem ją w szkole niedawno ...

czy muszę czyścic to dno? ... wiem że neony mają nikłą ... przemianę materii (nie tak jak np gupiki ... które są właściwie nawozem dla roślin... i glonów )
:znudzony: jeśli trzeba będzie jeździć taką ... butlą po dnie ... to zrujnuje sobie cały porządek ... nie mam pojęcia jak działa u Was to odmulanie. Moje akwa to w 60 % Vallisneria (taka ... inna odmiana ... chociaż nie wiem :PP ) ...
Dzięki za przeczytanie takiego posta ... :szok: ... i dz za odp ... pewno zjeździcie mnie jak można : :niepewny: