dzidek1983 pisze:to i tak źle nawet parka dorosłych pawiookich będzie tam miała ciasno... wg mnie źle wybrałeś, wiem że to ładne ryby ale osobiście postawiłbym na inne gatunki
Myślę że dwie Pielęgnice Pawiookie w zbiorniku 240 litrowy to odpowiednia i za razem maksymalna ilość ryb w takim akwarium. Nie stworzyłem sobie od tak takiej teorii tylko najpierw przygotowałem się odpowiednią studiując owe ryby

a oto cytat moim zdaniem z najlepszej strony poświęconej tym rybą:
"Dwie ryby (dobrana para lub dwie samice) wymagają zbiornika przynajmniej 240 litrowego"
źródło:
www.pawiookie.pl
Buszowce także znajdą nowego właściciela, ale na razie nie wadzą..
Co do fototapety - fakt jest tam korzeń i widać go dokładnie jak wystaje z tylnej ściany, gdy się powiększy drugą fotkę..
mati202 pisze:Ładne akwarium i fajna obsada, ale jeżeli masz pawiookie to ciężko Ci będzie utrzymać rośliny w zbiorniku. Ale jeżeli się uda to gratuluje(widziałem parę baniaków z ni nimi i roślinami ale podobno bardzo trudna to sztuka )
Ryby są już u mnie prawie dwa tygodnie - rośliny nie ruszają - codziennie podaję im sporą ilość spiruliny w granulkach, którą pochłaniają a nie jedzą.. Pokarm ten ma uchronić rośliny przed unicestwieniem

Doścignąć niedoścignione...