Jakie rybki do akwarium 112 Litrów??
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Wojtek
Jakie rybki do akwarium 112 Litrów??
Witam proszę o doradzenie gatunku i ilości ryb w 112 litrach.Lubie rozmaitość np skalary, gurami ale też danio, neonki i hokejówki. Jak je dobrać ilościowo i czy one mogą być razem? Nie muszą być te gatunki które wypisałem ale coś w tym stylu. Pozdrawiam.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Andrzej
Re: Jakie rybki do akwarium 112 Litrów??
Do 112l skalary i górami to trochę za duże .W akwa masz trzy strefy góra środek i dół i najlepiej dopasować do każdego poziomu po jednym stadzie nap.
Góra danio lub prętniki ,bojowniki itp.
Środek neonki razbory
Dół kiryski
Góra danio lub prętniki ,bojowniki itp.
Środek neonki razbory
Dół kiryski
-
- Nowicjusz
- Imię: Wojtek
Ja miałem akwarium ładnych parę lat ale popsuł mi się filtr a że nowy dośc drogi a nie miałem kasy to sprzedałem rybki (miałem dorosłe skalary i kilka gurami dość pokaźnych i miały się świetnie) więc napewno mogą być w tym akwa (max ma 120L). Postanowiłem na nowo założyć i myślałem o skalarach, gurami (tak jak kiedyś) i kilka malutkich zwinnych (danio, hokejówi, neonki). Miałem wszystkie z nich więc są sprawdzone świetnie się czuły i długo żyły, tyle że nie miałem ich na raz w jednym okresie.Co Wy na to ?
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
A ty że się dorze czuły to ci powiedziały :znudzony:
- black1diamond
- Stały bywalec
- Imię: Adrianna
no bez przesady. trzymanie tak duzych ryb w zamalym dla nich zbiorniku nie jest dobre. to poprostu znecanie sie nad zwierzetami. majac 112litrow masz duze pole do popisu. naprawde dzuo ladnych i odpowiednich rybek moze w tym litrazu hodowac. przemysl jeszcze raz swoja decyzje i pamietaj ze trzeba dopierac ryby o podobnych wymaganiach. nie przesadz tez z iloscia i dobrze by bylo gdybys posiadal ryby z kazdej strefy co spowoduje ladnych i przejzysty zbiornik bez przepychu w jednej strefie.
Pozdrawiam Wszystkich 

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marcin
- Kontakt:
może zamiast tych skalarów i gurami jakieś brzanki np. różowa i do tego rasbory , kiryski
W budowie:
regał 4*25l
regał 3*54l
regał 4*25l
regał 3*54l