Tetra Plant
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotr
Tetra Plant
Kupiłem podłoże TETRA Plant , w jaki sposob to "zamontowac" jak zrobic aby zwirek i to podloze przy np. odmulaniu nie mieszaly sie ??
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Tetra Plant
nie odmulać podłoża bo jest to bez sensu ;]
Tetra przysypać zwykłym żwirem to chyba proste.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zainteresowany
To ma sie tam odkladac coraz wiecej gowienek ?? Jak wylewalem teraz wode i wywalalem wszytko z akwarium ... to co sie podnioslo mimo odmulania i zapach tego bylo odrazajace !!!!Suja pisze:nie odmulać podłoża bo jest to bez sensu ;]
A Jakiejs siatki miedzy warstwami nie zakladac ??
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Siatka jest zbędna, wiesz ja swoich akwari nie odmulam i jest wesoły, tylko zbieram z powierzchni piachu ;)
ogólnie przez półtora roku żwiru tez nie odmulałem, śmierdzieć będzie zawsze i to jest norma, trochę świderków do akwarium masa roślin i po sprawie.
ogólnie przez półtora roku żwiru tez nie odmulałem, śmierdzieć będzie zawsze i to jest norma, trochę świderków do akwarium masa roślin i po sprawie.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zainteresowany
świderków ?? A jaki filtr do 50 litrów z możliwością montażu deszczowni skierowanej z pod wody do odbrej filtracji wody byscie polecali ? No i zeby byl cichy
[ Dodano: 2008-07-22, 00:21 ]
I jeszcze jedno , zeby rosliny dobrze rosły ? Nie gniły , czarniały , i traciły komórek to co polecacie ?? Samo podloze + AQUAPOTAS + Sera Florena i swietlowka AQUA GLO 14W wystarczy ??

[ Dodano: 2008-07-22, 00:21 ]
I jeszcze jedno , zeby rosliny dobrze rosły ? Nie gniły , czarniały , i traciły komórek to co polecacie ?? Samo podloze + AQUAPOTAS + Sera Florena i swietlowka AQUA GLO 14W wystarczy ??
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Świderki to takie ślimaki ;)
Ja bym Ci zaproponował kaskadę w 50L nie ma dużo miejsca, na rurkę ssącą małą gąbkę dać a do kaskady tylko ceramika ;)
No wiesz aby ładnie rosły to potrzeba minimum 0.5W/L czyli takich świetlówek to ze dwie potrzeba, ale ja najbardziej lubię oświetlenie 0.7W/L
Zawsze możesz lecieć po kosztach i założyć jeszcze jednego jakiegoś philipsa 15W i 13W na układach z kompaktu ;)
Ja bym Ci zaproponował kaskadę w 50L nie ma dużo miejsca, na rurkę ssącą małą gąbkę dać a do kaskady tylko ceramika ;)
No wiesz aby ładnie rosły to potrzeba minimum 0.5W/L czyli takich świetlówek to ze dwie potrzeba, ale ja najbardziej lubię oświetlenie 0.7W/L
Zawsze możesz lecieć po kosztach i założyć jeszcze jednego jakiegoś philipsa 15W i 13W na układach z kompaktu ;)
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Osobiście odradzam świetlówki Hagena. Przeprowadziłem ostatnio eksperyment. Przeniosłem Gro-lux zamiast Sun-glo. Efekt powalający. Rośliny 3 planu od razu zaczęły wywarzać tlen czego przy sun-glo nie mogłem zauważyć. Co do filtru to proponuję kaskadę tak jak Suja. Zajmuje mało miejsca i jest dużo wydajniejsza niż wewnętrzne.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Zastanów się co ty piszesz. To tak jakbyś dał ziemię i jej nie przysypał.Kyle pisze:Jak masz wystarczająco dużo to ja bym w ogóle nie przysypywał żwirkiem
Dowiedz się co to jest substrat. ;)
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
I nic by się nie stało, widziałem już takie akwaria.marthinez pisze:Zastanów się co ty piszesz. To tak jakbyś dał ziemię i jej nie przysypał.
Wiem ;)marthinez pisze:Dowiedz się co to jest substrat. ;)
-
- Zainteresowany
a Takie kaskady nie wytwarzaja halasu podczas upadku wody z kaskady na tafle ponizej ??
[ Dodano: 2008-07-22, 12:29 ]
no i moja pokrywa ...
[ Dodano: 2008-07-22, 12:29 ]
no i moja pokrywa ...
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Jeżeli poziom wody jest poniżej wylotu kaskad z filtra to oczywiście że woda będzie wydawać hałas. Ale akwariach prawie zawsze mamy pełny stan wody i żadnego hałasu nie wytwarzają.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Tak Pokaż mi zbiornik gdzie ziemia nie była przysypana, bo na razie to mam śmiech z Ciebie sam mam ziemię w akwarium i wiem co sie dzieje jak kiryski przekopią się ;]
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Zainteresowany
No to super ! Bede musial wziac to pod uwage ... Bo moj AQUAEL zaczal buczec i przenosic wibracje na biurko ...
A jakiej Firmy Filtr kaskadowy byscie polecali do mojej 50 L ? Neonom Czarnym i Inessa wystarczy taki filtr ?

-
- Rekin forum
- Kontakt:
aquaclear 30 ;)
albo FZN 2 chyba nie pamiętam jak one tam z wydajnością stoją
Albo hbl-501/601
albo FZN 2 chyba nie pamiętam jak one tam z wydajnością stoją
Albo hbl-501/601
63L z roślinami
63L z roślinami