Jakie ryby do akwa 35l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Jakie ryby do akwa 35l
Chiałbym założyć nowe akwarium o pojemności 35l najbardziej chcał bym mieć w nich Hokejówki Amazońskie mogą być
I jakie jeszcze??
I jakie jeszcze??
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: Jakie ryby do akwa 35l
Temat założony w złym dziale.....
Hokejówki są za duże do tego baniaczka...proponuje małe stadko kardynałków lub kilka gupiczków + krewetki
Luba same krewetki...jak kto woli
Hokejówki są za duże do tego baniaczka...proponuje małe stadko kardynałków lub kilka gupiczków + krewetki

Hokejówki zdecydowanie są za duże.
Podaj jaką mniej więcej będziesz miał tam temperaturę (wiem, że Ty nie prorok, ale masz drugie akwa, w którym pewnie będzie taka sama temp. lub zbliżona).
Proponuję kardynałki lub gupiki endlera (malutkie są). Do tego ewentualnie krewetki. Pamiętaj, że woda dla krewetek musi spełniać określone kryteria, dla poszczególnych gatunków.
Ja osobiście, zrobiłabym w tej 35-cio litrówce fajne krewetkarium.
P.S - zły dział. Prosiłabym modów o przeniesienie go do tego o obsadzie.
Podaj jaką mniej więcej będziesz miał tam temperaturę (wiem, że Ty nie prorok, ale masz drugie akwa, w którym pewnie będzie taka sama temp. lub zbliżona).
Proponuję kardynałki lub gupiki endlera (malutkie są). Do tego ewentualnie krewetki. Pamiętaj, że woda dla krewetek musi spełniać określone kryteria, dla poszczególnych gatunków.
Ja osobiście, zrobiłabym w tej 35-cio litrówce fajne krewetkarium.
P.S - zły dział. Prosiłabym modów o przeniesienie go do tego o obsadzie.

- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Gupiki to średnio dobry pomysł bo one łatwo się rozmnażają i bardzo szybko będzie miał przerybione akwarium albo będzie się zastanawiał co z nimi zrobić.
Ja bym proponował krewetkarium (z tego co wiem tez sie mnożą).
Ja bym proponował krewetkarium (z tego co wiem tez sie mnożą).
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: BD
A ja myślę, że żaden to problem, ponieważ młode będą na bieżąco zjadane.JARECZEK pisze:Gupiki to średnio dobry pomysł bo one łatwo się rozmnażają i bardzo szybko będzie miał przerybione akwarium.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Niekoniecznie, może się okazać że dorosłe nawet się nie zainteresują młodymi.A ja myślę, że żaden to problem, ponieważ młode będą na bieżąco zjadane.
Ja też bym proponował krewetkarium

W budowie:
regał 4*25l
regał 3*54l
regał 4*25l
regał 3*54l
- black1diamond
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Adrianna
małe sa sprytne. ich rozmiary pozwalaja sie wcisnac w najmniejsza szczeline. i tak z kazdego miotu od jednej samicy (!) moze ci zostawac np po 5 sztuk... a samice rodza co (chyba) 22 dni... no powiedzmy co miesiac bys mial dodatkowe 5 rybek z jednej samicy ;]
Pozdrawiam Wszystkich 

- Olga14_
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 102
- Imię: Olga
- Kontakt:
Wiem że to trochę monotonne ale ja ci radze kupować sobie neonki np.: 3 czarne 3 inessa i 3 czerwone albo 3 inessa i 3 czarne. Ale możesz też spróbować z rozborkami
.

102 litry 

-
- Zakręcony forumowicz
- Imię: dawid
- Kontakt:
Co ty mała dziewczynko wygadujesz? Neony to ryby stadne. Minimum 6 sztuk.Olga14_ pisze:Wiem że to trochę monotonne ale ja ci radze kupować sobie neonki np.: 3 czarne 3 inessa i 3 czerwone albo 3 inessa i 3 czarne.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Neon jest rybą stadną, wręcz ławicową,a 3 osobniki to nie stado.Jeśli już to 6-8 jednego gatunkuOlga14_ pisze:3 czarne 3 inessa i 3 czerwone
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Thierry Henry pisze:Co ty mała dziewczynko wygadujesz? Neony to ryby stadne. Minimum 6 sztuk.
Obaj panowie niepotrzebnie się bulwersujecie, koleżanka Olga14_ ma w tym wypadku racje. Neony tworzą stada również różnogatunkowe. Ineski, czarne i czerwone tworzą jedno stado i nawzajem się tolerują. ;)gizun pisze:Neon jest rybą stadną, wręcz ławicową,a 3 osobniki to nie stado.Jeśli już to 6-8 jednego gatunku
-
- Zakręcony forumowicz
- Imię: dawid
- Kontakt:
Oo. Ja się nie bulwersuję. Ani myślę. Zwracam honorka. ^^
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
A to sorry, nie wiedzialem, bo na przykład przy kiryskach tak nie ma.
- Olga14_
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 102
- Imię: Olga
- Kontakt:
Nie szkodzi każdy może się pomylić. Ale nie cierpię jak ktoś pisze do mnie mała dziewczynko i jeszcze jak ktoś kto jest tylko prawie rok starszy to potwierdza :zdegustowany: Ale spoko (zachowanie starszych jak zawsze prawidłowe, dziś nikt mnie nie zdenerwuje ^^ od 3 dni mam małe molinezje ostrouste^^
[ Dodano: 2008-07-29, 10:13 ]
Kolega marthinez ma jak najbardziej racje. Może się też zdarzyć że w akwa będą 3 rozborki i 3 inneski te rybki też powinny zrobić jedno stadko ponieważ:są małe, mają podobne wymagania, a punkt trzeci zapomniałam
.Ale możliwe że to jest tyko moja teoria :]
[ Dodano: 2008-07-29, 10:13 ]
Kolega marthinez ma jak najbardziej racje. Może się też zdarzyć że w akwa będą 3 rozborki i 3 inneski te rybki też powinny zrobić jedno stadko ponieważ:są małe, mają podobne wymagania, a punkt trzeci zapomniałam

102 litry 

Nie, nie stworzą stada. Można to rozpoznać, chociażby po tym, że neony to kąsaczowate, a rasbory to karpiowateOlga14_ pisze:Może się też zdarzyć że w akwa będą 3 rozborki i 3 inneski te rybki też powinny zrobić jedno stadko ponieważ:są małe, mają podobne wymagania, a punkt trzeci zapomniałam.Ale możliwe że to jest tyko moja teoria :]