Zamówiłem właśnie zbiornik 457l. Akwa + szafka + pokrywa już pochłonęły sporo kasy, porządne oświetlenie ok. 230W to też spory wydatek. Jeśli więc chodzi o filtr to chciałbym dokonać właściwego wyboru, a ponieważ nie mam doświadczenia z filtrami kubełkowymi, zwracam się z prośbą o pomoc do Was. Zastanawiam się nad unimax 700, ale nie wiem czy będzie to wystarczający filtr do takiego zbiornika (wprawdzie niby jest do max 700l ale wiem że niektórzy mają go już w 300l). Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Czy unimax 700 by wystarczył, czy jednak może pomyśleć nad jakimś dodatkowym? Czy ktoś z Was ma może jakieś doświadczenie z tym filtrem? A może jakieś inne rozwiązanie. Ostatnio sporo osób proponowało mi również Eheim 2228.
Planuje zwykły zbiornik towarzyski (pewnie jakies labiryntowce tam będą), raczej z gęstą roślinnością.
Akwa i tak odpalę najprędzej we wrześniu ale teraz Proszę Was o pomoc, żeby mniej więcej jeszcze przed wakacjami wiedzieć jakie wydatki mnie czekają. Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam