Witam
mam w akwariumie nastepujące ryby danio pręgowane czerwone, gupiki, żałobniczkim, tetry cesarskie, bojownika ( którego zakupiłam wczoraj ) kiryskim podejzewam ze danio obgryzaja płętwy innym ryba czy one maja takie skłonności czy moga to byc inne ryby ???
kto obgryza płetwy
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
kto obgryza płetwy
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Re: kto obgryza płetwy
Owszem, danio mogą podgryzać płetwy, ale żałobniczki również to potrafią, nawet z gorszym skutkiem. A jakie ryby są podgryzane?
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
podgryzane sa gupiki jedna żałobniczka i kiryskikbtor pisze:Owszem, danio mogą podgryzać płetwy, ale żałobniczki również to potrafią, nawet z gorszym skutkiem. A jakie ryby są podgryzane?
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Według mnie pozostaje obserwacja. musisz usiąść naprzeciw akwarium i sobie z godzinkę posiedzieć bez ruchu. Bandyta zazwyczaj w obecności ludzi nie zaatakuje, bo oczekuje na jakiś smakołyk i jest spokojny, ale potem zaczyna szaleć. Kiryski raczej rzadko wchodzą w drogę innym, ale tu podejrzewałbym danio.
Jednak pewność uzyskasz tylko poprzez obserwacje. Gupiki i żałobnice potrafią czasami sobie powalczyć wewnątrz stada i może dojść do uszkodzenia płetw.
Jednak pewność uzyskasz tylko poprzez obserwacje. Gupiki i żałobnice potrafią czasami sobie powalczyć wewnątrz stada i może dojść do uszkodzenia płetw.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
gupiki jeszcze wczoraj były w całosci wiec zostały skubniete w nocy i tu jest problem - no dobra jak juz znajde wunowajce co mam z nią zrobic przeciez jej nie wywalekbtor pisze:Według mnie pozostaje obserwacja. musisz usiąść naprzeciw akwarium i sobie z godzinkę posiedzieć bez ruchu. Bandyta zazwyczaj w obecności ludzi nie zaatakuje, bo oczekuje na jakiś smakołyk i jest spokojny, ale potem zaczyna szaleć. Kiryski raczej rzadko wchodzą w drogę innym, ale tu podejrzewałbym danio.