ja tam nie będę wymieniał 50% a tylko 70L a co do czasu mam go trochę tyle siedzę przed komputerem że szok a potem rachunki za prąd mniejsze bo komputer chyba więcej prądu zużywa ale nie jestem pewienmarthinez pisze:Ja na samą przycinkę roślin potrzebuję ponad godzinę, do tego podmiana wody (w holendrze to 50%, czyli w moim przypadku 100 litrów)
Czy jest sens
Moderator: ModTeam
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Czy jest sens
"Attero Dominatus Denique Interimo"
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
polemizowałbym. W mocno zarośniętym roślinnym akwarium ciężko wywołać poprawną cyrkulację. A ta jest tu niezbędna.marthinez pisze: croc, troche przesadziłeś z filtrem do holendra. Akwaria tego typu nie potrzebują dużej filtracji.
RO jak najbardziej wskazane, ale przy Kh kranówy 6 ( tak jest w moim przypadku) da radę bez.
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Chyba nie załapałeś że było to pisane z nutą ironii......marcin88 pisze:i kto tu odchodzi za bardzo w przyszłość hmm?
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
nie załapałem przyznaje ale kto by załapał??Piwosz pisze:Chyba nie załapałeś że było to pisane z nutą ironii......
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
No ja wiedziałem jakoś, że to jest ironia ;]
NO, ale fajnie tak sobie popisać legalnie wbić troszkę postów i pomóc ludziom uwielbiam to
NO, ale fajnie tak sobie popisać legalnie wbić troszkę postów i pomóc ludziom uwielbiam to

"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
widać tylko ja nie załapalem a ty Suja masz tyle pomogów i chyba większość ode mnie w tym temacie jest 7 a reszty nie pamiętam
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Mozna to osiągnąć stosując odpowiedniego Power heada.croc pisze:W mocno zarośniętym roślinnym akwarium ciężko wywołać poprawną cyrkulację. A ta jest tu niezbędna.
Chodziło mi o to, że filtr nie musi być super, hiper wydajny i z nie wiadomo iloma mediami.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
Dobra, kończymy. Dyskusja odbiegła już bardzo daleko od początkowych założeń. I, zgadzam się z wieloma uczestnikami, jest ogólnie bez sensu. jak inne pomysły na gigantyczne akwarium za 5 zł.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back