Tak, masz rację, nie będę z Tobą dyskutować, bo uważasz się za guru.. :suchy:
Mniejsza o to.
Być może jest to pokarm 'wysokoenergetyczny', ale jest także wysokotłuszczowy i szkodzi.
Podobnie można dyskutować na temat ochotki. Niektórzy chwalą i wielbią, niektórzy mówią, że jest tłusta. I tak naprawdę, Ci drudzy mają rację.
Tak, masz rację, nie znam się na paletkach, ale moje rozumowanie, to poprostu czysta logika, której Tobie brakuje..
BARDZO PROSZĘ O POMOC gupiki i molinezje mają czerwonawe
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: BARDZO PROSZĘ O POMOC gupiki i molinezje mają czerwonawe
Jemu nie brakuje bo karmi ryby te ryby dwa razy w tygodniu wysokoenergetycznym pokarmem taka dieta wysokobiałkowa ;)
Widziałaś kiedyś piękną grubiutką paletkę, one są wręcz tuczone, a żyją tyle co normalnie karmione. Tylko trzeba wiedzieć czym karmić, a nie dawać rybą czysty tłuszcz....
Widziałaś kiedyś piękną grubiutką paletkę, one są wręcz tuczone, a żyją tyle co normalnie karmione. Tylko trzeba wiedzieć czym karmić, a nie dawać rybą czysty tłuszcz....
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Szkoda tylko, że temat nie jest o Paletkach, a dawanie dżdżownic , że tak określę normalnym rybom prosto z ziemi to czysta głupota i tyle.Suja pisze:Widziałaś kiedyś piękną grubiutką paletkę, one są wręcz tuczone, a żyją tyle co normalnie karmione. Tylko trzeba wiedzieć czym karmić, a nie dawać rybą czysty tłuszcz....
Maksior z jakiego to jeziora miałeś te piękne, nieszkodzące roślinki, bo szczecińskie akweny takich nie oferują, a i z tych najbardziej czystych z dalszej okolicy bym nie wrzucał do akwarium.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Maksym
- Kontakt:
OwszemNicole pisze:Tak, masz rację, nie będę z Tobą dyskutować, bo uważasz się za guru..
Powiedz mi jak możesz wiedizec coś o moich tłustych paletkach jak ich nie widziałaś ani nie miałaś w akwarium... Poza tym chyba mówiłem że 2 razy w tygodniu to max jak sie je karmi--.--'' Poza tym myślisz że serce wołowe jest taki super chudym pokarmem?? No niezbyt a jakoś moje paletki nie są tłuste tylko dostają na tyle jedzenia żeby bez problemu rosły i nie wygląda na to żeby miały problemy z jelitami. Dlatego mówiełm żebyś ze mną nie dyskutowała bo mnie nie porzegadasz -.-''
Marthinez roślinki brałem z jeziora w Ińsku. Wcale nie jest rewelacyjne czyste. W szczecinie nie ma czystych zbrioników wodnych. Na głębokim jest więcej ludziekj uryny jak wody dlatego Cię rozumiem. Ja tez bym nic nie wziął z tego akwenu. Ale są jeziora któe są na tyle czyste że można eksperymentowac z roślinami i rybami bez problemu.
Wystarczy jedno słowo i pokaże moje ,,tłuste paletki'' na forum. I zobaczysz jak wygląda paletka po karmieniu dżdżownicami i innymi tłustymi pokarmami
216l
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Obrażasz mnie. Pierwsza klasa czystości. Jedno z najczystszych w Polsce. Znam je, bo 22 lata mieszkałem w Ińsku.Maksior pisze:Marthinez roślinki brałem z jeziora w Ińsku. Wcale nie jest rewelacyjne czyste.

A i teraz bywam tam często u rodziców. ;)
Miewałem stamtąd roślinki, kiedy jeszcze byłem "młodym" akwarystą i wiem jedno, ze nie warto. Nie ważne z którego jeziora.
A paletki się "tuczy" jak świnie w hodowli. Nie ważne, czy to dżdżownice, czy mięso wołowe. Robi się to po to, żeby szybko nabrały odpowiednich rozmiarów i na pewno na zdrowie im to nie wychodzi. Na forach dysków, często o tym piszą.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
a co z ''moją'' :wstyd: chorobą
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Maksym
- Kontakt:
To przeciez pisałem że tremazol....
Co do tuczenia paletek to powszechnie wiadoma sprawa. Dlatego moje paletki nie są tuczone:P
[ Dodano: 2008-08-21, 23:41 ]
Marthinez tak sie składa że w Ińsku 7 lat temu (jak nie 8 już ) szkoliłem sie na nurka:D I przez te wszystkie lata wiele razy byłem tam pod wodą:P I powiem Ci że żadna rewelacja:P jak stoje na pomoście przy bazie nurkowej i słysze że facet gada że tu ponoć widocznośc 10m to mi sie śmiać chce:D Jak jest widoczność 3m to jest zajefajnie:) Ma swój urok to jeziorko i mam tam swoje ulubione miejsca (pole ,,ananasów'' w jednym cyplu i zatopione sprzęty z restauracji która kiedyś była na wyspie'')
Poza tym przydałoby się porozmawiać skoro jesteś z Ińska:P miałbym pare pytań:)
Co do tuczenia paletek to powszechnie wiadoma sprawa. Dlatego moje paletki nie są tuczone:P
[ Dodano: 2008-08-21, 23:41 ]
Marthinez tak sie składa że w Ińsku 7 lat temu (jak nie 8 już ) szkoliłem sie na nurka:D I przez te wszystkie lata wiele razy byłem tam pod wodą:P I powiem Ci że żadna rewelacja:P jak stoje na pomoście przy bazie nurkowej i słysze że facet gada że tu ponoć widocznośc 10m to mi sie śmiać chce:D Jak jest widoczność 3m to jest zajefajnie:) Ma swój urok to jeziorko i mam tam swoje ulubione miejsca (pole ,,ananasów'' w jednym cyplu i zatopione sprzęty z restauracji która kiedyś była na wyspie'')
Poza tym przydałoby się porozmawiać skoro jesteś z Ińska:P miałbym pare pytań:)
216l
2 bocje wspaniałe
2 bocje wspaniałe