Muzyka formatu FLAC

Piszta co chceta ;)

Moderator: ModTeam

skillya
Forumowicz
Pojemność akwarium: 63
Imię: Kaja

Re: Muzyka formatu FLAC

Post autor: skillya » 2008-08-23, 23:40

Kyle pisze:A słyszałaś o DOŻYWOTNIEJ gwarancji? :>
Coś gdzieś słyszałam taką legendę [; Nie wiem tylko, czy przyjmują słuchawki obrócone w pył [; (tak, mam bardzo duże zdolności destrukcyjne)

Awatar użytkownika
lolek
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 126
Imię: Karol
Kontakt:

Post autor: lolek » 2008-08-24, 08:30

Żeby uzyskać bardzo dobrą jakość muzyki trzeba od razu z płyty CD na .flac zrobić, bo konwertowanie z mp3 do .flac nic nie da, bo utrata jakości jest już przy .mp3

Kyle pisze:O co się założycie, że puszczę Wam mp3 i flac i nie poznacie które jest które? :hyhy:
Mogę się założyć o 1000zł, bo różnica jest niesamowita.
Kyle pisze:A ja sobie zrobię mp3 z 500 kbps i co? :]
Ciekawe jakim cudem. .mp3 tylko do 320kb/s jest.

Thierry a może warto zbierać na X-fi Elite Pro i do tego S750 :rotfl: to byłby sprzęt do kompa.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat

Awatar użytkownika
Drottnar
Akwarysta
Pojemność akwarium: 240
Imię: £ukasz

Post autor: Drottnar » 2008-08-24, 10:13

Co do mpc to na odtwarzaczu mp3 tego nie odsłuchasz. Niemniej jakość jest ponoć lepsza niż w mp3. Ja tego nie słyszę, więc wróciłem do mp3 i zgrywam swoje płyty do bitrate ok 250 (VBR oczywiście). Jak ktoś chce słuchać w bardzo dobrej jakości mp3 to wystarczy, że ustawi preset lame'a na --preset insane. Wówczas zgrywa płytę w CBR 320. Osobiście jednak preferuję --preset fast extreme, bo po co mi cisza z bitratem 320? Szkoda miejsca na to.

A FLAC czy APE przydaje się tylko wtedy, gdy ma się wypasioną kartę dźwiękową i wypasione głośniki/słuchawki. W innej sytuacji marnuje się tylko miejsce na dysku. Poza tym takiego formatu nie odsłucha się na odtwarzaczu mp3...

ODPOWIEDZ