Butla
Moderator: ModTeam
- Pawer23
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Butla
Witam. Niedawno na zlomie kupilem butle lecz nie wiem czy jest to butla do CO2 . Niema na niej zadnych napisow ( jest pokryta kitem samochodowym ) . Jest jakis sposob zeby zobaczyc czy to jest butla do CO2 ?? Z gory dzieki za pomoc .
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Re: Butla
butla wyglada na gasnice i moim zdaniem nadaje do co2
ale dla pewności jak bedziesz chcial ja nabic na stacji gazow technicznych spytaj jeszcze o rade pracownikow oni ci dokladnie powiedza co ta butla potrafi
ale dla pewności jak bedziesz chcial ja nabic na stacji gazow technicznych spytaj jeszcze o rade pracownikow oni ci dokladnie powiedza co ta butla potrafi

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Marek
- Kontakt:
na99% to butla po gaśnicy.... żeby ja przerobić na co2 trzeba ja zawieść do serwisu który się tym zajmuje, ale mowie z góry nie opłaca się. u mnie w okolicy butla 6kg nowa z licencja na 10 lat i napełniona kosztuje 130zl. a legalizacja i wymiana zaworu i i napełnienie troszkę więcej. wiem bo oddałem stara butle 10kg do regeneracji.....
i jeszcze jedno. bez legalizacji zadna stacjia nie napełni ci butli..........
i jeszcze jedno. bez legalizacji zadna stacjia nie napełni ci butli..........
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Ja bym powiedział, że na 100%. ;)marekburczyk1 pisze:na99% to butla po gaśnicy.
Dokładnie. Szkoda zachodu.marekburczyk1 pisze:żeby ja przerobić na co2 trzeba ja zawieść do serwisu który się tym zajmuje, ale mowie z góry nie opłaca się.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kamil
- Kontakt:
nie oplaca sie na 100% lepij kupic wysokocisnienową taką najpospolitszą jak do MIGa czy piwa
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
Wiem, że już podjąłes decyzję o zakupie butli dedykowanej do CO2, ale gdybyś jednak miał nawrót sympatii do tej geśnicy, to gorąco bym Ci to odradzał.
Sam cylinder może i wytrzyma 65atm, ale zawór i wężyk sa elementami hydrauliki domowej. W żaden sposób nie nadaja się do celów jak zostało to zaprezentowana na zdjęciu. Żaden normalny punkt, który sprzedaje gazy tej butli nie nabije bez wykonania atestu oraz wymiany zaworu na typowo gazowy.
Sam cylinder może i wytrzyma 65atm, ale zawór i wężyk sa elementami hydrauliki domowej. W żaden sposób nie nadaja się do celów jak zostało to zaprezentowana na zdjęciu. Żaden normalny punkt, który sprzedaje gazy tej butli nie nabije bez wykonania atestu oraz wymiany zaworu na typowo gazowy.