Pomocy! Padł mi filtr !!
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Pomocy! Padł mi filtr !!
Tuning kaskady polega na założeniu na rurkę ssącą gąbki lecz osobiście polecam gruboziarnistą a całą kaskadę zasypać materiałem filtracyjnym nie tracimy tyle miejsca w środku przez gąbka w filtrze, a taka gąbka na rurce jest łatwa do schowania ;)
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Suja, a co to daje?
Każdy kubeł jest nią wypełniony przynajmniej w 1/3 ogólnej pojemności.
Wydaje mi się, że prefiltr jest zbędnym utrudnianiem sobie życia.
Przecież gąbka to tez dobre złoże filtracji biologicznej.Suja pisze:nie tracimy tyle miejsca w środku przez gąbka w filtrze
Każdy kubeł jest nią wypełniony przynajmniej w 1/3 ogólnej pojemności.
Wydaje mi się, że prefiltr jest zbędnym utrudnianiem sobie życia.
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Przy kaskadzie i np. chęci posiadania krewetek potrzebny ;)
Wiesz ja tak mam i nie żałuję nie każda kaskada ma kupę miejsca na wkłady a tu masz jeden więcej ;)
Wiesz ja tak mam i nie żałuję nie każda kaskada ma kupę miejsca na wkłady a tu masz jeden więcej ;)
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Hmmm. o tym nie pomyślałem. Faktycznie do krewetek się przydaje.Suja pisze:Przy kaskadzie i np. chęci posiadania krewetek potrzebny
Jednak do akwa bez kreweci bym tego nie stosował.
Znam osoby co do kubłów typu tetra ex1200 stosowali prefiltr. Po jakimś czasie kazdy z nich doszedł do wniosku, ze nie warto.
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Do kubła mając nawet krewetki bym nie stosował ;) po co 
Ale do kaskady gdzie każda zmielona krewetka to niepotrzebny trup jakoś nie chcę ;)
Tylko dalej szukam gruboziarnistej gąbki, bo ta co mam teraz jest taka supcio, że cała biologia na niej osiada, a kaskada jest czysta

Ale do kaskady gdzie każda zmielona krewetka to niepotrzebny trup jakoś nie chcę ;)
Tylko dalej szukam gruboziarnistej gąbki, bo ta co mam teraz jest taka supcio, że cała biologia na niej osiada, a kaskada jest czysta

63L z roślinami
63L z roślinami