Pokarm żywy
Moderator: ModTeam
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Pokarm żywy
Mam pytanko niektóre rybki mają takie żywienie głownie żywy mrożony płatkowany i jak artemie co chwila dawać do wędkarskiego po robaki itp ??? jak tak można??
jest jakaś super metoda na takie rybki?
jest jakaś super metoda na takie rybki?
"Attero Dominatus Denique Interimo"
Re: Pokarm żywy
jest !
WYLEJ WODĘ
wyrzuć filtr wywal rybki i naklej na szybę nalepki z rybami! :zly:
Człowieku musisz się pogodzić z tym że to kosztowne hobby!
Choć nie widzę problemu w tym żeby kupić mrożonka artemii za 4 zl i mieć tego na jakieś 2 tygodnie
a po za tym najpierw zacznij czytać o rybach! i kup sobie taką która ci łatwo hodowało!
np
danio
gupik
mieczyk
a pomyśl co jest z tymi co mają ponad 200L! i ile tak rybek jest i jak często trzeba biegać po pokarm bo co 10 gupików a co np 100?
WYLEJ WODĘ
wyrzuć filtr wywal rybki i naklej na szybę nalepki z rybami! :zly:
Człowieku musisz się pogodzić z tym że to kosztowne hobby!
Choć nie widzę problemu w tym żeby kupić mrożonka artemii za 4 zl i mieć tego na jakieś 2 tygodnie
a po za tym najpierw zacznij czytać o rybach! i kup sobie taką która ci łatwo hodowało!
np
danio
gupik
mieczyk
a pomyśl co jest z tymi co mają ponad 200L! i ile tak rybek jest i jak często trzeba biegać po pokarm bo co 10 gupików a co np 100?
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Jak ryby są np.tuczone/karmione mięsem jak np. paletki to się robi wtedy dla nich mrożonki z mięsa wołowe/wieprzowe/konina ;)
Ale tak to nie widzę problemu w tym aby kupować jaja solowca i sobie samemu w domu hodować...
Ale tak to nie widzę problemu w tym aby kupować jaja solowca i sobie samemu w domu hodować...
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
mrożonka artemi tu jest problem w sklepie zwykłym (mam jakieś 200m) nie sprzedają chciaż silikon i sól morska jest mam 2 sklepy z rybami jeden głównie wędkarski jedynie co mnie by tam interesowało to rybki a drugi ma ogromną szafę z pokarmami ale nie ma mrożonek więc co skąd mam wziąść mrożonki pojechać sobie do warszawy i tam kupić żeby się roztopiłyTofifi pisze:mrożonka artemii
już dawnoooo się pogodziłem ale jaki jest sens np taki groszek jedną sobotę się popracuje a potem tylko rano porcję się wyjmuje (nie odcina bo tarcie powoduje roztapianie) rozmraża i przed podaniem wg instrukcji się przygotowuje to że moje zoologi mają słaby asortyment to nie moja wina jakbym mieszkał w wawie byłoby co innego wtedy tylko gdzie bliżej się idzie a tak jak ludzie mają sobie radzić ?Tofifi pisze:Człowieku musisz się pogodzić z tym że to kosztowne hobby!
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Tak tarcie powoduje takie roztapianie, że zanim nóż przejdzie przez mrożonkę to ona dalej jest zamrożona ;]
A co to za problem pojechać do większego miasta i kupić tam zapas mrożonek spakować w torbę termiczną i przywieźć do domu?
A co to za problem pojechać do większego miasta i kupić tam zapas mrożonek spakować w torbę termiczną i przywieźć do domu?
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
tylko trzeba by mieć torbę termiczną mam lodówkę turystyczną ale taką która trzyma zimno nie na prąd
właśnie !
Albo nawet wziaść i do lodówki samochodowej
po za tem jak ci się ma roztopić mrożonka jak ja kroisz? buhahahaha :rotfl:
ja biorę kostkę np artemii i kładą c na niej nóż jednym nacieknięciem rozcinam równo kostkę ot i po problemie
no ale jak ty jej nie tniesz tylko piłujesz to temu się topi
Albo nawet wziaść i do lodówki samochodowej
po za tem jak ci się ma roztopić mrożonka jak ja kroisz? buhahahaha :rotfl:
ja biorę kostkę np artemii i kładą c na niej nóż jednym nacieknięciem rozcinam równo kostkę ot i po problemie
no ale jak ty jej nie tniesz tylko piłujesz to temu się topi
- marcin88
- Akwarysta
- Kontakt:
może wezmę szlifierkę kontową :rotfl: no dobra można zamknąćTofifi pisze:no ale jak ty jej nie tniesz tylko piłujesz to temu się topi
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Torba termiczna/lodówka turystyczna przecież to wszystko ma to samo działanie utrzymywać jak najdłużej temp panującą wewnątrz.
Weź czasem trochę sobie pogooglaj bo naprawdę Twoje przyszłościowe tematy i problemy mnie dobijają oO
Jeśli tak Cie to "dobija" to po co wogóle piszesz post. lolek
Weź czasem trochę sobie pogooglaj bo naprawdę Twoje przyszłościowe tematy i problemy mnie dobijają oO
Jeśli tak Cie to "dobija" to po co wogóle piszesz post. lolek
Ostatnio zmieniony 2008-09-13, 17:27 przez Suja, łącznie zmieniany 1 raz.
63L z roślinami
63L z roślinami
to było do mnie? czy doTorba termiczna/lodówka turystyczna przecież to wszystko ma to samo działanie utrzymywać jak najdłużej temp panującą wewnątrz.
bo żeczywieśie on to ma problemymarcin88
:]
no nie ma co problem urastający do rangi przeszkody :hyhy:marcin88 pisze:tu jest problem w sklepie zwykłym (mam jakieś 200m)
Temat zamykam, ponieważ problem został rozwiązany i zaczyna się bezsensowne pisanie postów. lolek
Ostatnio zmieniony 2008-09-13, 17:29 przez Tofifi, łącznie zmieniany 1 raz.