Witam koleżanki, kolegów , a przede wszystkim "bossów" tego znakomitego forum -Moderatorów.
Chyba złapałem nowego bakcyla , bo postanowiłem we wnęce w meblościance założyć sobie akwarium. Zacząłem biegać po internecie i intensywnie dokształcać się w temacie akwarystyka. Robię to już od dwóch miesięcy.
Wypadło , że w moim 80 l. akwarium powstanie mała Azja (fauna i flora).
Jestem pod wrażeniem ogromu wiedzy i oświadczeń prezentowanych przez Ludzi udzielających się nat tym forum (i nietylko).
Mam też małe pytanie. Ponieważ chcę zaryzykować i kupić używany filtr kubełkowy Eheim , to jak się zorientować o jego roku produkcji.
Czy z danych zamieszczonych na głowicy np seria, czy nr pompy można to odczytać, czy też jest inny sposób.
Pytam bo nie wszyscy sprzedający o tym informuja a nie chcę kupić coś co ma sporo lat.
Raz jeszcze serdecznie pozdrawiam.
Dzinuch
Witam e-akwarystów.
Moderator: ModTeam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: Witam e-akwarystów.
Myślę że powinieneś zapytać sprzedającego. Sama nie wiem gdzie tam jest data produkcji, ale osoba która ma Ci go sprzedać powinna to wiedzieć
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Witam e-akwarystów.
Hehe dobre :rotfl:dzinuch pisze:Witam koleżanki, kolegów , a przede wszystkim "bossów" tego znakomitego forum -Moderatorów.
Ten filtr jest z allegro?? Jeśli tak to daj link do aukcji. Musisz zwrócić uwagę czy nic nie jest popękane i w jakim stanie są uszczelki. Jeśli jest możliwość to przetestuj go.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat