pytam tak zciekawości czy skalary i neonki innesa to dobre rozwiązanie czy neonki niebedo podgryzały płetw ?
nastepnym razem daj więcej znaków zapytania bo nikt pewnie nie zauważyłby kilkudziecięciu a co dopiero mówić jeden - wtedy ja Tobie też coś dam /Marian
to i owo???
Moderator: ModTeam
- alex321
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
to i owo???
Ostatnio zmieniony 2007-04-10, 10:36 przez alex321, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Re: to i owo???
Zalerzy mam w jednym co prawda jeszcze nie dorosłe skalary to jakoś żyją choć troszkę pod skubią(skalar neona) a w 2 akwa skalary perówiańskie piękne ryby ale te może są jeszcze mniejsze niż normalny skalar i połykają neony więc odradzam po prostu w naturze to ich pokarm,
Racze nie o ile ich skalar nie zje. :-P ;-)
Racze nie o ile ich skalar nie zje. :-P ;-)
- darek
- Stały bywalec
- Kontakt:
trzymym od lat skalary razem ze stadem neonow. W tej chwili mam juz dobrze wyrosniete skalary i duze neony. Ne ma pomiedzy nimi nieporozumien. Na pewno nie beda neonki robily krzywdy skalarom.
Zasada jest taka, ze nie wolno do zbiornika z duzymi skalarami wkladac mlodziutkich neonkow, wtedy moga one byc potraktowane jako pokarm. Ale jesli mlode skalary rosna w akwarium w towarzystwie neonow to nie ma zagrozenia.
Podany wyzej skalar perowianski jest wyjatkiem, on bedzie posilal sie neonkami bo robi to w naturze.
Zasada jest taka, ze nie wolno do zbiornika z duzymi skalarami wkladac mlodziutkich neonkow, wtedy moga one byc potraktowane jako pokarm. Ale jesli mlode skalary rosna w akwarium w towarzystwie neonow to nie ma zagrozenia.
Podany wyzej skalar perowianski jest wyjatkiem, on bedzie posilal sie neonkami bo robi to w naturze.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem
-
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
Tu niema reguł miałem kilka pokoleń skalarów niektóre były agresywne w stosunku do neonów inne nie, to zależy co się trafi.