to i owo???

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
alex321
Forumowicz
Pojemność akwarium: 0
Kontakt:

to i owo???

Post autor: alex321 » 2007-04-10, 09:04

pytam tak zciekawości czy skalary i neonki innesa to dobre rozwiązanie czy neonki niebedo podgryzały płetw ?

nastepnym razem daj więcej znaków zapytania bo nikt pewnie nie zauważyłby kilkudziecięciu a co dopiero mówić jeden - wtedy ja Tobie też coś dam /Marian
Ostatnio zmieniony 2007-04-10, 10:36 przez alex321, łącznie zmieniany 1 raz.

Pablo
Stały bywalec
Imię: Pawe³

Re: to i owo???

Post autor: Pablo » 2007-04-10, 09:17

Zalerzy mam w jednym co prawda jeszcze nie dorosłe skalary to jakoś żyją choć troszkę pod skubią(skalar neona) a w 2 akwa skalary perówiańskie piękne ryby ale te może są jeszcze mniejsze niż normalny skalar i połykają neony więc odradzam po prostu w naturze to ich pokarm,
Racze nie o ile ich skalar nie zje. :-P ;-)
Czyż nie piękne?
Pozdrawiam. Pablo
\/ Nie bądź taki kliknij Pomógł =]

Awatar użytkownika
darek
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: darek » 2007-04-10, 09:30

trzymym od lat skalary razem ze stadem neonow. W tej chwili mam juz dobrze wyrosniete skalary i duze neony. Ne ma pomiedzy nimi nieporozumien. Na pewno nie beda neonki robily krzywdy skalarom.
Zasada jest taka, ze nie wolno do zbiornika z duzymi skalarami wkladac mlodziutkich neonkow, wtedy moga one byc potraktowane jako pokarm. Ale jesli mlode skalary rosna w akwarium w towarzystwie neonow to nie ma zagrozenia.
Podany wyzej skalar perowianski jest wyjatkiem, on bedzie posilal sie neonkami bo robi to w naturze.
otwarty na porady innych, chetnie podziele sie wlasnym doswiadczeniem

Pablo
Stały bywalec
Imię: Pawe³

Post autor: Pablo » 2007-04-10, 10:42

Tu niema reguł miałem kilka pokoleń skalarów niektóre były agresywne w stosunku do neonów inne nie, to zależy co się trafi.
Czyż nie piękne?
Pozdrawiam. Pablo
\/ Nie bądź taki kliknij Pomógł =]

ODPOWIEDZ