masakra mówię wam masakra!!!!!
Moderator: ModTeam
Re: masakra mówię wam masakra!!!!!
no widzisz wóż albo przewóz, nie wiem do końca w jakim kraju jest to prawo, ale wydaje mi sie ono za słuszne, ludzie jak zobaczą że coś wolno (wtedy tylko doświadczeni sa w stanie zobaczyc ze to jest nie dobre) to zaraz zaczyna sie naginanie... problem rybek niestety polega na tym, że zwykły laik nie jest w stanie od razu poznać i odczuć negatywnych emocji, strachu, bólu itd u swoich wodnych pupili... taka sraka... u psów, kotów innych ssaków od razu widac że ktoś sie znęca, bo emocje sa podobne do ludzkich i jest inna reakcja niz w przypadku rybek, samo to że rybki sa inaczej traktowane jako zwierzeta, świadczą sami wegetarianie, co niektórzy jedza ryby a żygaja na inne mieso, rybka to zwierze innej kategorii??? dla mnie pod żadnym względem kategorycznie NIE:)...
- martyna
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Kontakt:
Rybcia, to akwa wedlug mnie nie nadaje sie nawet dla neonkow! A my nie jestesmy jacys dziwni, to chyba ty, bo meczysz ryby i twierdzisz, ze im tam dobrze. Skalarom to chyba pletwy wystaja, ja nie wiem, jak on sie tam miesci. W szkolach i nie tylko powinni edukowac, w ilu litrach trzymac jakie ryby i jak sie z nimi obchodzic :evil: :evil: :evil: :!:
PS: Ja nie jem miesa (w tym ryb) i jestem z tego dumna, bo wyobrazam sobie strach w ich oczach i sercach w czasie "uboju". Nazwa ladna, ale to wszystko, co sie tam dzieje, to jedno wielkie okropienstwo!
PS: Ja nie jem miesa (w tym ryb) i jestem z tego dumna, bo wyobrazam sobie strach w ich oczach i sercach w czasie "uboju". Nazwa ladna, ale to wszystko, co sie tam dzieje, to jedno wielkie okropienstwo!
Pozdrawiam,
Martyna
Martyna
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Dziok
- Kontakt:
U mnie w szkole mają Kulę 5l. Brak oświetlenia, ogrzewania. filtracji. Mieli 15 gupików i kilka mieczyków dorosłych pięknych.Zostało im 3 gupiki. Jeszcze zanim zostały 3, Donosili po dwa. Dwie rośliny (bo przyniosłem). Masakra. Mówię im jak ma być, upominam i nic! SADYŚCI!
Nie zrozumialeś mnie ja już od dawna mam akwa 40l :evil:
tyle złości Ci wystarczy nie chce mi sie poprawiac Twoich postów za każdym razem więc pisz je tak żebym nie musiała tego robic
tyle złości Ci wystarczy nie chce mi sie poprawiac Twoich postów za każdym razem więc pisz je tak żebym nie musiała tego robic
Ostatnio zmieniony 2007-04-13, 21:10 przez rybcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty Marian jak niewiesz jakie mam rozmiary to niegadaj mają tyle i już jak ni ewierzyż to przyjiedz do mnie. a to poco wogule poprawiasz te posty
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
po co mi wymiary ? to logiczne ze w 40l akwarium nie trzyma sien awet 1 skalara, post jak bys nie widzial/wiedziala poprawila Kasia i bardzo dobrze bo i tak ja bym to zrobił, pisz po ludzku a nie więcej emotów niż liter
temat zmierza już niewiadomo gdzie, niedługo zamykam
temat zmierza już niewiadomo gdzie, niedługo zamykam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Ola
- Kontakt:
czesc!jestem nowa i właśnie czytam co tu piszecie :mrgreen: ja mam w 7 litrowym akwa:jednego samca bojownika i 2 samiczki oraz 2 prętniki karłowate ale mam zamiar zmienić akwa na 60 l bo chyba jest im ciasno. co wy na to?
30l
2 bojowniczki
krewetka
Pomogłam??=Punkt
2 bojowniczki
krewetka
Pomogłam??=Punkt
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
jak najszybciej kup to 60l bo zabijesz te ryby.
Sorki ale ja na takim porombanym forum sie niebęde wypowiadał jest to moja ostatnia odpowiedz skalary mi dzisiaj pozdychaly bo ich zagryzły brzanki rekinie.!
- kasia2005
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kasia ;-)
- Kontakt:
zostawiłam ten post żeby było wiadomo jak się kończy zajmowanie się akwarystyką przez osoby które się kompletnie na tym nie znają
proszę pozostałych modów o nieusuwanie tego tematu
niech będzie przestrogą dla innych
proszę pozostałych modów o nieusuwanie tego tematu
niech będzie przestrogą dla innych
Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam