fizyka...

Piszta co chceta ;)

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
marcin88
Akwarysta
Pojemność akwarium: 0
Imię: Marcin
Kontakt:

fizyka...

Post autor: marcin88 » 2008-11-13, 15:55

pomozecie mi z fizyki bo nie rozumiem większości rzeczy chcę sobie zrobic sciage bo co chwila zerkam w tył ksiażki mozecie mi pomóc wiem że V to objętość m to masa ro cos w stylu "p" to gęstość ale wzorów na nic nie pamiętam mozecie podac reszte wzorów i znaków jestem w 1gim najgorsza jest dla mnie fizyka bo chemie to jeszcze trochę rozumiem ale z fizyki dostaje slabe oceny dostalem dzisiaj 3 i 5 stoje przy tablicy i robie zadanie a pani patrzy na mnie jak na idiotę i moglibyście jeszcze wytłumaczyć o co chodzi z silami przyciagania przylegania i jakieś sile wektorowej bo jak patrze na następny temat to mnie krew zalewa
"Attero Dominatus Denique Interimo"

Awatar użytkownika
Morter
Rekin forum
Pojemność akwarium: 80
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: fizyka...

Post autor: Morter » 2008-11-13, 16:26

polecam zakupić jakieś tablice fizyczne z różnymi wzorami, takie, które się nie popsują łatwo tak jak ściąga, tak będzie najlepiej...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...

strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl

Suja
Rekin forum
Imię: Kuba
Nazwisko: Ptasie xD
Kontakt:

Post autor: Suja » 2008-11-13, 18:36

ale czekaj po co mamy ci podawać wzory skoro wzory sa w książce ;]
A reszta to sa godziny siedzenia i rozumowania. poproś mamę aby przeczytała Ci to czego nie rozumiesz, albo niech Ci to znajomek wytłumaczy ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."

63L z roślinami

Awatar użytkownika
marcin88
Akwarysta
Kontakt:

Post autor: marcin88 » 2008-11-14, 14:02

Suja pisze:znajomek wytłumaczy ;]
taa znajomi moi znajomi nie wiedzą i wielu ich nie mam dzisiaj się z takim jednym przed chwilą się zaczynał to mu lekko dołożyłem ale jak mnie leją książkami po głowie to muszę reagować widać poprzednio się niczego nie nauczył... http://www.cke.edu.pl/images/stories/pd ... fizyka.pdf nawet jest klika przydatnych tylko muszę lekką korektę wielkości kilka wycięć i będzie super ściąga :)) chociaż i tak rzadko ściągam ale nie rozumiem nawet na co mi ta fizyka w życiu

Suja
Rekin forum
Kontakt:

Post autor: Suja » 2008-11-14, 14:06

Oj fizyka jest bardzo ważnym przedmiotem przez neta jeżeli nic nie rozumiesz to będzie ciężko tłumaczyć. Podstawą jest nauczyć się wzorów a potem może nawet pogadać z nauczycielem aby dawał Ci zadania na 2 albo 3 na spr i tyle ;]
Tez fizyki nie rozumiałem do momentu jak nie trafiłem do 2 klasy LO i muszę mieć dobrą ocenę na świadectwie :P

A fizyka jest narzędziem do innych przedmiotów tak samo jak matma niestety takie przedmioty trzeba umiec.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."

63L z roślinami

Awatar użytkownika
marcin88
Akwarysta
Kontakt:

Post autor: marcin88 » 2008-11-14, 14:19

matma jest akurat łatwa dla mnie ale fizyka to dla mnie czarna magia wole już chemie

Suja
Rekin forum
Kontakt:

Post autor: Suja » 2008-11-14, 14:43

Mówisz tak bo jesteś w gimnazjum i to na dodatek w pierwszej klasie, a tematy które teraz masz sa banalne ;]

zobaczysz co będzie Cie czekało jak Twój nauczyciel będzie się zachowywał jak wykładowca na studiach wejdzie rzuci foliogram na rzutnik powie 3 zdania a reszta to juz Twoja inwencja twórcza :P

63L z roślinami

Danio12345
Akwarysta
Pojemność akwarium: 174
Imię: Micha³

Post autor: Danio12345 » 2008-11-14, 23:00

ja też zupełnie nie rozumiałem fizyki. Od tego roku, brat przed sprawdzianami przez 15 minut tłumaczy mi temat, robi na trzech kartkach ściągę i to pomaga. W tym roku dostałem 4 (wszystko miałem dobrze tylko jednostek nie udowodniłem) i 5.
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk

ODPOWIEDZ