Jakie polecilibyście mi czerwone roślinki, ale nie rosnące powyżej 30cm. Najlepiej byłoby, żeby nawet ich max. h = 25cm

Alternanthera Splendida <- jaką wysokość osiąga?
Pytam o niskie roślinki, bo wysokość mojego akwarium to 28cm.
Moderator: ModTeam
od 15 do 20cmAdiXXL pisze:Alternanthera Splendida <- jaką wysokość osiąga?
Wallichii jest generalnie wrazliwa na zmiany i rosnie w raczej scisle okreslonych parametrach. Mozna jednak przyuwazyc co jej sie podoba a co nie. Gdy znajdzie sie odpowiednie dla niej parametry to rosnie jak chwast.Tofifi pisze: Rotala wallichii
10-30 cm ale uwaga bo ponoć nadaje się tylko do całkowicie dojrzałych zbiorników
[center][/center] Na trzeci plan też bo rośnie o wiele wyższy niż 20-30cm , ale bardzo ładnie się formuje .Didiplis jest dobry na drugi plan, który zazwyczaj osiąga 20-30cm.
Na trzeci plan idealny, bo czym wyższy, tym ładniej wybarwiony.Zbyszek17 pisze:Na trzeci plan też bo rośnie o wiele wyższy niż 20-30cm , ale bardzo ładnie się formuje .
Dokladnie. Podobnie rzeczy maja sie z wieloma innymi roslinami ktore to my, akwarysci, "zmuszamy" do bycia czerwonymi. Wedlug mnie didiplis nie jest dobrym kandydatem do pozowania jako czerwona roslina. Czasem sie wybarwi. Czesto jednak pozostaje zielona.marthinez pisze:Tak w ogóle to didiplis jest roślinka zieloną. Przy intensywnym oświetleniu końcówki dostają lekkiej czerwieni i tyle.