Ramireza
Moderator: ModTeam
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Ramireza
Ramirezy to bardzo piekne rybki
Czy podgryzaja pletwy bojownika to nie wiem, ale wiem, ze te rybki potrafia byc dosc terytorialne i atakowac inne. Sam mialem kiedys taki przypadek, ze gonily mieczyki, gupiki i skalary, pozdrawiam.

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Adrian
jak sa małe to nic sie nie dziej jak podrosna to moga podobno tak słyszałem rozne sa opinie, w nocy obgryzac płetwy innym rybka wiec z bojownikowi pewnie tez :-|
- alex321
- Forumowicz
- Kontakt:
mam ramireze z samcem bojka i dwoma samicami nic narazie nierobi "ramireza" zato bojek gania ją po całym akwa
)) pozdro

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Myśle że nie powinno być kłopotów ,ale zależy to także od wielkości akwarium
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Ja miałam bojownika razem z ramirezkami i nic się nie działo. Zgadzam się co do ganiania bo to robią ale zawsze ( było to bardzo rzadko ) jak się "rzucały" na inne ryby to krzywdy im nie zrobiły. Warto też dodać że mój bojownik był bardzo spokojny ( na tyle że to samiczki bajownika mi go zagryzły ale zwykle się tak nie zdarza ).
-
- Forumowicz
- Kontakt:
a jesli bym chcial trzymac tylko ramirezy w 60l to ile ich moge miec :?: :?: :?: i ile samcow a ile samiczek :?: z tego co wiem to chyba ramirezy lacza sie w stale pary wiec raczej powinno byc po rowno samiczek i samcow czy tak :?:
ELEKX
- Doma
- Przyjaciel forum
Możesz mieć około 5 - 6 i radzę kilka kirysków ( malutkich ) na dno bo wszystkie pielęgnice nie są kłopotliwe w karmieniu ale zato strasznie przy nim brudzą, z doswiatczenia wiem że często wypluwają.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
;/;/;/ dzieki tylko ja chcialem sobie zrobic dno z piasku takie dwukolorowe ladnie ulozone ale przy kiryskach to odpada;/;/;/;/ jest jakies inne rozwiazanie :?: kiryski to cale dno przekopia wiec;/
ELEKX
- Doma
- Przyjaciel forum
Co ty!!! Chyba odgadłam twoje myśli kiryski uwielbiaja piasek ale najmniejsze ( do 3 cm ) nie dokopia sie do następnej warstwy jeśli 1 będzie wystarczająco gruba np 1,5 - 3,0 cm.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
ale mi nie chodzi o dwukolorowe ulozenie warstwowo tylko chce zrobic taka sciezke na srodku podobna do tej w akwarium UCKA ~~>patrz galeria..... wiec takie cos kiryski mi zmieszaja;/;/;/
ELEKX