Jeśli chodzi o ciekawostki z Lego, to kiedyś namierzyłem ciekawą stronkę, na której z klocków Lego przedstawione są... sceny biblijne.
http://www.thebricktestament.com/
lego ;)
Moderator: ModTeam
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: lego ;)
potrzebuje pomocy z planem autka zamierzam wstawić małą baterię słoneczną z kalkulatora a może nawet 2 więc nie wiem jak zrobić układ elektryczny więc narysuje
a te brązowe to baterie słoneczne
więc jak zrobić żeby po przełączeniu/kliknięciu czy jak tam jeszcze załączały się silniki a po drugim był zamknięty obieg i ładowały się akumulatory(nie baterie)akumulatory bedą vipow AA JR 15/51 R6 MIGNON 1.2V 2300mAh jeżeli to pomoże więc podaje
nie mam talentu w rysowaniu to widać
a te brązowe to baterie słoneczne

więc jak zrobić żeby po przełączeniu/kliknięciu czy jak tam jeszcze załączały się silniki a po drugim był zamknięty obieg i ładowały się akumulatory(nie baterie)akumulatory bedą vipow AA JR 15/51 R6 MIGNON 1.2V 2300mAh jeżeli to pomoże więc podaje
nie mam talentu w rysowaniu to widać
"Attero Dominatus Denique Interimo"
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Tego to jeszcze nie słyszałem Ty chcesz Tymi "kolektorami" słonecznymi naładować baterię
Jeżeli chcesz się w to bawić to kup sobie 4 lampki solarne i z nich wymontuj baterie słoneczne.
One sa w stanie cokolwiek zasilić.
A jaki masz problem założyć przełącznik dwu pozycyjny?
jak masz ustawienie I to ładuje baterie 0 nic nie robi, a II zasila z aku silnik;]
Jeżeli chcesz się w to bawić to kup sobie 4 lampki solarne i z nich wymontuj baterie słoneczne.
One sa w stanie cokolwiek zasilić.
A jaki masz problem założyć przełącznik dwu pozycyjny?
jak masz ustawienie I to ładuje baterie 0 nic nie robi, a II zasila z aku silnik;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marcin88
- Akwarysta
- Imię: Marcin
- Kontakt:
przeciez caly czas tego uzywac nie będę wiec te "kolektorki" będą mi ładowały
[ Dodano: 2008-11-16, 15:21 ]
zastanawiam się czy nie zrezygnować z gumki i nie zrobić prosto na oś albo zrobić 4 silniki ale wtedy muszę wziąść 8 baterii
[ Dodano: 2008-11-16, 15:23 ]
wiem już który klocek wezmę na podwozie
i muszę mieć jednakowe silniki z przodu i z tył bo będzie skręcał inaczej
[ Dodano: 2008-11-16, 15:51 ]
chyba mam już pomysł
z przodu coś jakby płozy 4 dwie po bokach i dwie na środku zastanawiam się nad kołami większe plastikowe czy mniejszcze z gumą?
[ Dodano: 2008-11-16, 15:21 ]
zastanawiam się czy nie zrezygnować z gumki i nie zrobić prosto na oś albo zrobić 4 silniki ale wtedy muszę wziąść 8 baterii
[ Dodano: 2008-11-16, 15:23 ]
wiem już który klocek wezmę na podwozie

[ Dodano: 2008-11-16, 15:51 ]
chyba mam już pomysł

"Attero Dominatus Denique Interimo"
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Radek
to LEGO star wars drogie i skomplikowane wole kupić sobie pudło klocków mieszanych i sam coś zbudować albo LEGO racers ;]