A ja inny temat mam...
Moderator: ModTeam
- mlody1221
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Adrian
- Nazwisko: Olbrzymek
- Kontakt:
A ja inny temat mam...
A więc tutaj każdy chce aby glony zwalczyć, a ja chce jak najszybciej utworzyć...
Już wyjaśniam... A więc ostatnio rozmnożyły mi się zbrojniki niebieskie i jak tylko myśle jak w razie sprzedaży będę miał je wyłapać to mi sie odechciewa je sprzedawać...
No i więc wpadłem na wspaniały pomysł- żeby jak widzę glonojada na szybie to go łapać i przerzucać do małego akwarium, w którym byłyby glony... No i tu pytanie, jak utworzyć te glony??? coś dolać? NIe wiem no i czy to dobry pomysł???
Już wyjaśniam... A więc ostatnio rozmnożyły mi się zbrojniki niebieskie i jak tylko myśle jak w razie sprzedaży będę miał je wyłapać to mi sie odechciewa je sprzedawać...
No i więc wpadłem na wspaniały pomysł- żeby jak widzę glonojada na szybie to go łapać i przerzucać do małego akwarium, w którym byłyby glony... No i tu pytanie, jak utworzyć te glony??? coś dolać? NIe wiem no i czy to dobry pomysł???
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: A ja inny temat mam...
male akwarium plus filtr/napowietrzacz(nie potrzebne ale skoro ryby mają pływać) plus słońe lub/i lampka biurowa
"Attero Dominatus Denique Interimo"
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
mlody1221, nie kombinuj.
Do drugiego akwarium z małymi zbrojnikami wrzucaj pokarm dedykowany tym rybom (tabletki), warzywka i jakiś korzonek (młode zbrojniki potrzebują celulozy).
To wystarczy. ;)

Do drugiego akwarium z małymi zbrojnikami wrzucaj pokarm dedykowany tym rybom (tabletki), warzywka i jakiś korzonek (młode zbrojniki potrzebują celulozy).
To wystarczy. ;)
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 206
- Imię: Karol
baaardzo chetnie odstapie troche glonow!! mam ich pod dostatkiem choc ostatnio coraz mniej 

- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
No ok ok tylko w moim miasteczku jest 1 sklep zoologiczny i to tak zacofany, ze na 99% nie bedzie tam tabletek, ale warzywka to ok... a korzeń... hmmm ciezko będzie, ale ja bede przelewał troche wody z duzego akwarium do malego a w duzym mam kozen...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Gracjan
- Nazwisko: Nykiel
ZNam ten sklep:) Taki owoc
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Całe szczęście, że mamy internet.mlody1221 pisze:No ok ok tylko w moim miasteczku jest 1 sklep zoologiczny i to tak zacofany, ze na 99% nie bedzie tam tabletek
Jak byś nie wiedział to dzięki niemu można robić także zakupy.
Polecam ogólnie znane allegro.pl

To nie ma być woda "po korzeniu".mlody1221 pisze:a korzeń... hmmm ciezko będzie, ale ja bede przelewał troche wody z duzego akwarium do malego a w duzym mam kozen...
Ma być sam korzeń, z którego młode zeskrobują sobie troszkę drewna zawierającego celulozę. ;)
Masz takie błahe problemy, wiec kompletnie nie rozumiem po co chcesz rozmnażać zbrojniki?
Do tego trzeba mieć warunki. :/
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
NO właśnie że ja nie chce ich rozmnożyć, tylko one same mi się już rozmnożyły...
A no to sie zamowi na allegro...
A jakiś kozen sie skołuje...
A to nie ten sklep to owoc tylko jego wlasciciel...

A no to sie zamowi na allegro...
A jakiś kozen sie skołuje...
A to nie ten sklep to owoc tylko jego wlasciciel...

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Więc musisz "pozbyć się" jednego z rodziców, bo takie niekontrolowane rozmnażanie będzie częste (wiem, bo miałem to samo).mlody1221 pisze:NO właśnie że ja nie chce ich rozmnożyć, tylko one same mi się już rozmnożyły...![]()
Zresztą na 112 jedna sztuka wystarczy. ;)
- mlody1221
- Forumowicz
- Kontakt:
Jak znajdzie się kupiec, który bedzie reguralnie kupował małe po rozmnozeniu to mi nie będzie to przeszkadzało, pieniądze bym przeznaczał na następne inwestycje w akwarium...

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Gracjan
- Nazwisko: Nykiel
A porozmawiaj z owocem:P moze kupi kilka
Młody, powiem Ci szczerze, że nikt nie weźmie takich ilości zbrojników niebieskich.
A jeśli wezmą to tylko za darmo, lub za półdarmo.
Nie wiem czy będzie Ci się to opłacać, biorąc pod uwagę chociazby cenę tabletek, których duże ilości idą..
Ja mam już 4 miot i nie wiem co z nimi robić.
Nikt nie chce ich przyjmować, chociaż na początku wszyscy tak się zachwalali, że przyjmą i wogóle, a teraz co ;/
Powinnam była szybciej rozdzielić parkę i wstrzymać niepotrzebne cierpienie młodych..
Więc jak najszybciej to zrób, póki populacja tych ryb przestanie być kontrolowana.
Naprawdę niepotrzebnie ryby będą się męczyć.
A zbrojniki nie wyginą - o to się nie martw.
A jeśli wezmą to tylko za darmo, lub za półdarmo.
Nie wiem czy będzie Ci się to opłacać, biorąc pod uwagę chociazby cenę tabletek, których duże ilości idą..
Ja mam już 4 miot i nie wiem co z nimi robić.
Nikt nie chce ich przyjmować, chociaż na początku wszyscy tak się zachwalali, że przyjmą i wogóle, a teraz co ;/
Powinnam była szybciej rozdzielić parkę i wstrzymać niepotrzebne cierpienie młodych..
Więc jak najszybciej to zrób, póki populacja tych ryb przestanie być kontrolowana.
Naprawdę niepotrzebnie ryby będą się męczyć.
A zbrojniki nie wyginą - o to się nie martw.