Pozdrawiam
Jeżeli napisałem nie w tym dziale co trzeba to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego

Moderator: ModTeam
to jest najmniejszy problem większy to jest oświetlenie jeżeli chcesz mieć zielono w takim akwarium to oświetlenie minimalne pod rośliny będzie cię kosztować i to sporo wg mnie ciężko ci będzie pogodzić ekonomie z roślinnością chyba że pójdziesz w kierunku akwarium LOW-TECHRuno pisze:jako że ojcu się nie widzi płacenie za grzanie wody
Nie będzie. Taki zbiornik nie oddaje tak szybko ciepła. Uważam że oświetlenie będzie bardziej prądożerne niż grzałki.Runo pisze:oświetlenie to nie problem. ale jak mam dodatkowo jeszcze grzać wodę o 4 stopnie to taka grzałka będzie chodziła non stop
To już zależy od Ciebie co Ci się podoba.Runo pisze:wiec czekam na propozycje jakie ryby i rodzaj wystroju
Runo pisze:co do światła to zawsze czytalem ze ma być 0,5W/l wiec 225W
Przy takim świetle możesz trzymać kilka żabienic, kryptokoryn i inne mało wymagające gatunki.pavelek pisze:0,5w/l to światło przy którym można już coś niezłego trzymać w akwarium .
http://e-akwarystyka.pl/topics29/8630.htmRuno pisze:a powiedzcie mi co to jest akwarium Low tech?
Kryptokoryny i żabiennice dosyć dobrze rosły u mnie przy 0,18w/lmarthinez pisze:pavelek napisał/a:
0,5w/l to światło przy którym można już coś niezłego trzymać w akwarium .
Przy takim świetle możesz trzymać kilka żabienic, kryptokoryn i inne mało wymagające gatunki.