5l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kamil
Re: 5l
No więc gdyby to policzyć to nie wyszło by taniej
Tak?
A wiesz ze płacisz za pokrywę w której msz tylko 15W czyli za mało jak na ten litraż więc dolicz koszt kolejnej świetlówki około 20zlfiltr który przydało by się wymienić na kaskadę,
płacisz tu bo nie ma nic za darmo - za te wymioty clowna które i tak trzeba wywalić mało tracisz ale zawsze to strata,
A wiesz ze płacisz za pokrywę w której msz tylko 15W czyli za mało jak na ten litraż więc dolicz koszt kolejnej świetlówki około 20zlfiltr który przydało by się wymienić na kaskadę,
płacisz tu bo nie ma nic za darmo - za te wymioty clowna które i tak trzeba wywalić mało tracisz ale zawsze to strata,
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Uważasz, że świetlówka 15W za 20 to lipa. Tyle kosztuje np.15W Grolux, ale pewnie to szit.Tofifi pisze:pokrywę która ma 15w świetlówkę która kosztuje z 20zl
Ciekawe jak wciśnie 30 watowe świetlówki (mają długość 90cm) w pokrywę?Tofifi pisze:zaoszczędzasz 60zl za które możesz kupić świetlówki np 2 po 30W co przyda się przy roślinach bo z tymi 15W w standardowe to nic nie urośnie
Na 15 watowej też dużo urośnie. Bez sensu pisać, ze nic.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
To przeczytaj to, co sam napisałeś:Tofifi pisze:nie 30w tylko kolejną 15W
I używaj czasem znaków interpunkcyjnych. Kropki, przecinki. Wtedy na pewno każdy będzie wiedział o co chodziTofifi pisze:zaoszczędzasz 60zl za które możesz kupić świetlówki np 2 po 30W
Przeczytaj pierwsze zdanie mojego podpisu. Nie szanujesz mnie i innych.
oj nie odstawiaj fochów, rzeczywiście, kopsnąłem się miałem na myśli 15W sorka,
Po za tym wiem że nie robię interpunkcji ale nadrabiam to brakiem ortografów na przyszłość będę stawiał kropki i przecinki!
Nie prawa że cię nie szanuję! Po za tym to nie czepiaj się szczegółów bo ja już kilak razy widziałem, że zamiast ż pisałeś z
Po za tym wiem że nie robię interpunkcji ale nadrabiam to brakiem ortografów na przyszłość będę stawiał kropki i przecinki!
Nie prawa że cię nie szanuję! Po za tym to nie czepiaj się szczegółów bo ja już kilak razy widziałem, że zamiast ż pisałeś z
Tofifi, nie chcę robić off topa, ale przesadziłeś.
To, że ja czasem zrobię 's' zamiast 's' to nie znaczy, że walę błędy otrograficzne na każdym kroku i nie wiem co to interpunkcja.. Tak samo Marthinez.
I skończ tą głupią gadkę. Marthinez zaczął spokojnie, a Ty się do niego rzuciłeś..
Pomyliłeś się, możesz się do tego przyznać i nikt Cię nie zlinczuje, ale po co od razu robić aferę?
A co do tematu. Ja mam ok 15W w 25l i nie narzekam na to, że rośliny nie rosną (ale jednak jeszcze dołożę troszkę światła).
Jednak do tej sześćdziesiątki (o ile mnie oczy nie mylą mowa jest o ok. 60l) to dołożyłabym do tej pokrywy (tej z zestawu) jeszcze jedną 15W. Jak kogoś, kto zna się na majsterkowaniu poprosisz to napewno bez problemu Ci to zrobi.
To, że ja czasem zrobię 's' zamiast 's' to nie znaczy, że walę błędy otrograficzne na każdym kroku i nie wiem co to interpunkcja.. Tak samo Marthinez.
I skończ tą głupią gadkę. Marthinez zaczął spokojnie, a Ty się do niego rzuciłeś..
Pomyliłeś się, możesz się do tego przyznać i nikt Cię nie zlinczuje, ale po co od razu robić aferę?
A co do tematu. Ja mam ok 15W w 25l i nie narzekam na to, że rośliny nie rosną (ale jednak jeszcze dołożę troszkę światła).
Jednak do tej sześćdziesiątki (o ile mnie oczy nie mylą mowa jest o ok. 60l) to dołożyłabym do tej pokrywy (tej z zestawu) jeszcze jedną 15W. Jak kogoś, kto zna się na majsterkowaniu poprosisz to napewno bez problemu Ci to zrobi.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
ETAM przecierz akwarum 5 litrów to nie akwarium... weś sobie wymierz ile to bedzie miejsca zajmowało... conajmniej 30 litrów na start... na allegro są najtaniej... a te świetlówki w pokrywach to szajs.... mi poszła mo 3 miesącach... teraz kupiiłem philipsa za 15 zł.... a jak chcesz bes pokrywy to zwykła lampka biurkowa.... ja taką 25W oswietlałem 80 l akwa
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1