Obsada do 100 litrów
Moderator: ModTeam
- Piotrek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Obsada do 100 litrów
Moja obsada:
Grubowarg syjamski (kosiarka)-2(małe)
Gupik pawie oczko-3
Pielęgniczka kakadu-2
Kirysek-1
Molinezja ostrousta-4(małe)
Neon zielony-6
Wąsacz niebieski-2
Krewatka ammano-4
Krewetka babaulti-1
Co zmienić?
Grubowarg syjamski (kosiarka)-2(małe)
Gupik pawie oczko-3
Pielęgniczka kakadu-2
Kirysek-1
Molinezja ostrousta-4(małe)
Neon zielony-6
Wąsacz niebieski-2
Krewatka ammano-4
Krewetka babaulti-1
Co zmienić?
Ostatnio zmieniony 2008-12-19, 18:42 przez Piotrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Akwaria to nasze żywe telewizory ;p
(240l) Jednak Malawi xP
(240l) Jednak Malawi xP
- Damian_7
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Damian
Re: Obsada do 100 litrów
Dokup więcej to ryba stadna min. 5 sztuk.Piotrek pisze:Kirysek-1
Jak kupisz kirysy to je oddaj bo na dnie akwarium będzie tego za dużo.Piotrek pisze:Wąsacz niebieski-2
Te pielęgniczki trzyma się w haremach.Czy masz samca i samice?Jak tak to dokup samice.Piotrek pisze:Pielęgniczka kakadu-2
Dokup 4.Neon zielony-6
Dokup ze dwa.Piotrek pisze:Gupik pawie oczko-3
Dokup dwie.Piotrek pisze:Molinezja ostrousta-4(małe)
Jeszcze jakieś krewetki z tych co podałeś.Zdecyduj się na jeden gatunek.
Myślę że będzie ok.Pozdrawiam.
Moja przyszła obsada do 20l:
1x bojownik crowntail
Stop kulom!!!
Damian_7 pisze:Piotrek napisał/a:
Kirysek-1
Damian_7 pisze:Dokup więcej to ryba stadna min. 5 sztuk.
Boże Święty :rotfl: przecież ty sam sobie zaprzeczyłeś! :rotfl:Damian_7 pisze:Jak kupisz kirysy to je oddaj bo na dnie akwarium będzie tego za dużo.
-
- Akwarysta
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Umiesz czytać ze zrozumieniem? :mad: Nie wydaje mi się.
Chodziło o to, ze jak kupi już kirysy to, żeby nie dawał zbrojników.Damian_7 pisze:Piotrek napisał/a:
Wąsacz niebieski-2
Jak kupisz kirysy to je oddaj bo na dnie akwarium będzie tego za dużo.
Pewnie że umiem! :] Ale na następny raz niech pisze dokładniej!
Oczywiście że od początku wiedziałem co ma na myśli pokazałem tylko jak nie fortunnie napisał te zdania. :rotfl:
I nie fikaj tutaj dzieciaku
bo nie ma po co. :]
Oczywiście że od początku wiedziałem co ma na myśli pokazałem tylko jak nie fortunnie napisał te zdania. :rotfl:
I nie fikaj tutaj dzieciaku

- chudy321
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Moim zdaniem wszystko OUT ^^ absolutnie wszystko łącznie z podłożem roślinami korzeniami wszystkim... Proponuje zrobić zriornik jednogatunkowy z parką Calvusów (A. Calvus)... Wystruj to piasek kwarcowy + jakieś łupk poukładane tak żeby były szczeliny i jakieś 2-3 duże muszle do tarła... To tyle jak dla mnie jedyne akwa w moim stylu to Tanga... Jak Cię coś interesi to pisz PW
Jeżeli wydaje Ci sie że wiesz wszystko - masz racje wydaje Ci się
- Damian_7
- Forumowicz
A ty następnym razem czytaj ze zrozumieniem.W co lepszych bibliotekach są książki z czytania ze zrozumieniem.Tofifi pisze:Ale na następny raz niech pisze dokładniej!
A ty jak byś to napisał??? Masz 18lat i chyba nie lubisz jak ci młodszy uwagę zwraca. :mad:Tofifi pisze:Oczywiście że od początku wiedziałem co ma na myśli pokazałem tylko jak nie fortunnie napisał te zdania.
1x bojownik crowntail
Stop kulom!!!
nie nie jestem jakiś baran jak ktoś uwagę zwraca w sposób w miarę kulturalny a nie chamski to wtedy słucham i wyciągam winsoki ale żeby nie było spamu (po dzieciaczek o nicku guzin zaraz się przyczepi ze nabijam posty - nie wiem po co miałbym to robić masz guzin zjechaną psyche ale mniejsza) Ja proponuję także Tanganikę - brak pod,łoża - oszczędność, brak co2 - oszczędność brak nawożenia co2 - oszczędność to chyba najtańszy tu chyba nawet nie trzeba przejmować się obniżaniem twardości wody, bo te rybki lubią zatwardzenie - chyba ja sam się zastanawiam nad tym czy nie założyć Tanganiki albo malawi 
+1 warn za obrazę cyt. (po dzieciaczek o nicku guzin zaraz się przyczepi ze nabijam posty - nie wiem po co miałbym to robić masz guzin zjechaną psyche ale mniejsza)[/i]

+1 warn za obrazę cyt. (po dzieciaczek o nicku guzin zaraz się przyczepi ze nabijam posty - nie wiem po co miałbym to robić masz guzin zjechaną psyche ale mniejsza)[/i]
Ostatnio zmieniony 2008-12-19, 09:41 przez Tofifi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Damian_7
- Forumowicz
Nie obrażaj innych na forum jak chcesz to rób to w szkole ale nie tutaj. A wracając do tematu. Autor pyta co ewentualnie zmienic w Jego obsadzie, a Ty od razu proponujesz Tanganike. Kolejny przykład czytania ze zrozumieniem. :wsciekly:Tofifi pisze:(po dzieciaczek o nicku guzin zaraz się przyczepi ze nabijam posty - nie wiem po co miałbym to robić masz guzin zjechaną psyche ale mniejsza)
1x bojownik crowntail
Stop kulom!!!
- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
Damianie Tofifi wyluzujcie to ja zaproponowałem tange ^^ jakbyś nie doczytał (nikogo nie obrażając i do nikogo się nie czepiając) ale ten zbiornik jest tak przesadzony że szok....
Moim zdaniem takie akwa jest bez sensu... Sam pomyśl... Rybki do zoologa niedługo święta więc kasa będzie i może odpicować akwa jak zechce ja do takiego akwa polecam muszlaki lub naskalniaki... (wężogłowy lub dickfieldi) do tego akwa raczej 4 sztuki dickfieldi docelowo para... Odpowiednie ułożenie kamieni stworzenie rewirów to i poradzisz przy wężogłowych... Moim zdaniem jednak lepiej muszlowce (wielopręgie bąć brevisy)....
To takie moje skromne zdanie....
Moim zdaniem takie akwa jest bez sensu... Sam pomyśl... Rybki do zoologa niedługo święta więc kasa będzie i może odpicować akwa jak zechce ja do takiego akwa polecam muszlaki lub naskalniaki... (wężogłowy lub dickfieldi) do tego akwa raczej 4 sztuki dickfieldi docelowo para... Odpowiednie ułożenie kamieni stworzenie rewirów to i poradzisz przy wężogłowych... Moim zdaniem jednak lepiej muszlowce (wielopręgie bąć brevisy)....
To takie moje skromne zdanie....
- Piotrek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Masz w sumie racje przy tandze lub przymalawi nie ma takich problemów. Zawsze myślałem o malawi. Niema problemów z oświetleniem z nawozami z wodą (twardość) a co wy byście mi proponowali?? Tange,malawi?
Akwaria to nasze żywe telewizory ;p
(240l) Jednak Malawi xP
(240l) Jednak Malawi xP
- chudy321
- Akwarysta
- Kontakt:
Piotrek jak Ci już pisałem Malawi nie zrobisz za chiny ludowe... Tange już inaczej ale moim zdaniem albo A. Calvus (1+1) albo muszlowce ( brevis, wielopręgi lub wielkooki w haremach każdy) To tyle nic więcej nie upchniesz ludzie będą Ci muwili że naskalniaki czy szczelinowce ale moim zdaniem to za mało 200L to miniumum a tym bardziej że nigdy nie miałeś Tangi... Nie prawda że przy zbiorniku typu Malawi/Tanga jest mniej zabiegów czyszczenie wymaga sprawności i zręczności oraz czasu manewrując odmulaczem przy dekoracjach skalnych więc nie myśl że tak jak to postawisz tak to będzie stało...
Na twoim miejscu z ryb wybrał bym muszlowce wielopręgie są moim zdaniem najbardziej "urokliwymi" muszlakami i wielkimi budowniczymi warto im poświęcić 100L ja mam je w 80 i są świetne nie zamienił bym ich na inne ryby polecam Ci właśnie je na start....
Na twoim miejscu z ryb wybrał bym muszlowce wielopręgie są moim zdaniem najbardziej "urokliwymi" muszlakami i wielkimi budowniczymi warto im poświęcić 100L ja mam je w 80 i są świetne nie zamienił bym ich na inne ryby polecam Ci właśnie je na start....