Jak wyciągnac przewody ze statecznika nie urywając nic? Jest tam jakaś blokada że nie mogę wyciągnąć ich - wiem że pytanie może banalne ale z reguły najpierw robię a potem żałuje teraz wole wpierw spytać

Moderator: ModTeam
Też mam Philipsa HF performer II.robertox23x pisze:Problem mam jeszcze z Philipsem
U mnie nie było kostki i przewody wcisnąłem w otworki pod tymi blaszkami z rowkami...marthinez pisze:Też mam Philipsa HF performer II.robertox23x pisze:Problem mam jeszcze z Philipsem
U mnie w zestawie była taka kostka, do której trzeba było przylutować przewody.
Kostkę z przewodami zwyczajnie wciskam w te blaszki z rowkami.
Demontaż to czynność odwrotna.
Nie wiem jak to inaczej podłączyć/odłączyć.
To powinno się to robić tak jak opisał Drottnar.robertox23x pisze:U mnie nie było kostki i przewody wcisnąłem w otworki pod tymi blaszkami z rowkami...
Kręce, ciągne i nie idzie - nie chce urwać nic....marthinez pisze:To powinno się to robić tak jak opisał Drottnar.robertox23x pisze:U mnie nie było kostki i przewody wcisnąłem w otworki pod tymi blaszkami z rowkami...
Złap za kabel i zacznij nim przekręcać wyciągając jednocześnie.
Jak sobie poradziłeś z resztą kabelków żeby je wyciągnąć bez urywania?Thierry Henry pisze:Ja przez takie ciągnięcie urwałem kabelek i zostało go troszkę w stateczniku. Bez wkrętarki się nie obeszło. Teraz jednak działa wszystko super.
Reszta kabelków wyszła po właśnie takim kręceniu, o jakim pisze Drottnar.robertox23x pisze: Jak sobie poradziłeś z resztą kabelków żeby je wyciągnąć bez urywania?