ja bym proponował akwaria praktycznie bez roślin...
Moderator: ModTeam
HYHYHY :rotfl: ty byś wszędzie robił krewetkarnieBohdan pisze:...a ja to bym zrobił "krewetkarnie"....
A tu się akurat nie zgodzę. Kasa to problem jej posiadania, ale nie bariera. Jak ktoś bardzo chce, to ją zarobi lub pożyczy. W każdym razie da się to jakoś, prędzej lub później załatwić. Największym problemem i barierą jest... pojemność zbiornika. Bo, tak jak już wielokrotnie wspominałem, to nie jest 6 zbiorników 200l ani 12x100l. To JEDEN GIGANTYCZNY ZBIORNIK 1200L - bardziej już podpadający pod oczko wodne, niż pod akwarium. A w takich zbiornikach wiele doskonale nam znanych procesów zachodzi inaczej. Zobaczcie po raz kolejny wątek Daltara - i co z tego, że zbiornik olbrzymi, skoro również olbrzymie problemy z jego utrzymaniem, i moim skromnym zdaniem, nieciekawy (poza wielkością) efekt. Nie mówiąc już o takim małym problemie jak czas obsługi - w normalnym akwarium pół godziny w tygodniu, w takim olbrzymie kilka godzin... dziennie. Co oznacza, że potrzebny jest nam praktycznie pełny etat na utrzymanie tego akwarium - a co dopiero czterech...ktosik17 pisze:najwieksza bariera w takiej sprawie to kasa jaka trzeba wydać