Witam. Ma ktos instrukcje jak uzywac test na PH zoolka ? Bo kupilem 2 miechy temu i zgubilem . A nie pamietam jak sie robilo.
Dzisiaj zrobilem tak :
Umyłem probowke w badanej wodzie 3 razy. Pobrałem 5ml wody pozniej dodalem 3 kropli roztworu PH 6:8.
Lekko wstrzasam to kolor jest zielony tak na PH 6,8-7. A jak mocno wstrzasam (korkiem zamykam i mocny wstrzas) to jest niebieski jak na 8 PH :O:O:O
Jak powinno się wstrzasc tą probówką ? lekko czy mocno ? bo niemozliwe jest to ze mam PH kolo 8 bo Co2 podaje 1babelek/2s ( baniak 90l mchy + nurzaniec )
test ph zoolek instrukcja
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Re: test ph zoolek instrukcja
Powinno się lekko wstrząsać probówką. Gdy wstrząsasz bardziej roztwór się utlenia podnosząc pH.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Tutek
aha to wielkie dziekiThierry Henry pisze:Powinno się lekko wstrząsać probówką. Gdy wstrząsasz bardziej roztwór się utlenia podnosząc pH.

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Ważne jest też delikatne nalewanie badanej wody do próbówki z tego samego powodu co podał TH.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
Witam,
Ale nie zdziw się jak będziesz miał dziwne lub złe wskazanie.
Ja kupiłem test tej firmy na azotyny i wyszło że mam 0.
Przy tym, w akwarium była inwazja krasnorostów, rośliny rosły jak oszalałe a w akwarium znalazły się rybki z pracy skazane na zakiblowanie(jeszcze trochę do wzięcia w dziale oddam)
Generalnie ja już nie kupię nic tej firmy. Ale może tylko ja tak trafiłem.
Pozdrawiam
Ale nie zdziw się jak będziesz miał dziwne lub złe wskazanie.
Ja kupiłem test tej firmy na azotyny i wyszło że mam 0.
Przy tym, w akwarium była inwazja krasnorostów, rośliny rosły jak oszalałe a w akwarium znalazły się rybki z pracy skazane na zakiblowanie(jeszcze trochę do wzięcia w dziale oddam)
Generalnie ja już nie kupię nic tej firmy. Ale może tylko ja tak trafiłem.
Pozdrawiam