akwarium 450L pre-start

Tematy dotyczące wody w naszych akwariach.

Moderator: ModTeam

MaSsAcReR
Forumowicz
Pojemność akwarium: 10
Imię: bartek

Re: akwarium 450L pre-start

Post autor: MaSsAcReR » 2009-01-20, 16:07

marthinez pisze:
MaSsAcReR pisze:Sprawa roślin jest otwarta z chęcią posłucham sugestii zależy mi żeby było dosyć dużo tych roślin gdyż nie po to inwestowałem w co2 i takie oświetlenie.
Jak napisałem wyżej. Wybieraj te tolerujące wyższe temperatury. W każdym razie zero mchów.
Nawet Java Moss?

I następna kwestia, jak umieścisz świetlówki licząc od przedniej szyby? (mam 4x philips 865 i 2x aqua medic plant grow)

Pisz bezbłędnie.
Tym razem poprawiłem.
marthinez
Ostatnio zmieniony 2009-01-20, 18:41 przez MaSsAcReR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marthinez
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 270
Imię: Marcin

Post autor: marthinez » 2009-01-20, 18:39

MaSsAcReR pisze:Nawet Java Moss?
Ogólnie mchy nie tolerują wyzszych temperatur.
Jak coś będzie rosło to raczej marnie.
MaSsAcReR pisze:I nastepna kwestia, jak umiescisz swietlowki liczac od przedniej szyby? (mam 4x philips 865 i 2x aqua medic plant grow)
Wedle własnego uznania. ;)
Obrazek

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

MaSsAcReR
Forumowicz
Pojemność akwarium: 10
Imię: bartek

Post autor: MaSsAcReR » 2009-01-22, 14:50

Szczerze mowiac to nigdy wczesniej nie stosowalem RO wiec zalezy mi zeby niczego nie skopac i nie stracic nerwow, pieniedzy i czasu
Jesli uzyje tego uzdatniacza wody RO to co jeszcze bede musial do niej dodawac tak zeby byly wszystkie potrzebne pierwiastki- Domyslam sie ze jakies zestawy mikro i makro. Jesli chodzi o mikro to wystarczy symfonia zlota? a jesli tak to stosowac ja zgodnie z zaleceniami na opakowaniu? i co polecacie z makro?
W skrocie chodzi mi o wszystko co musze dodawac do wody z RO tak zeby nie bylo zadnych problemow.
Dziekuje z gory.

btw czy brak polskich znakow jest uwazany tutaj za blad w pisowni? bo nie robie ortografow (a jesli juz to sporadycznie) a mimo to zostalem poprawiony

Awatar użytkownika
marthinez
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 270
Imię: Marcin

Post autor: marthinez » 2009-01-22, 18:19

MaSsAcReR pisze:Jesli chodzi o mikro to wystarczy symfonia zlota?
Może być.
MaSsAcReR pisze:i co polecacie z makro?
Wedle uznania roślin. PG, PA, sole itp.
MaSsAcReR pisze:W skrocie chodzi mi o wszystko co musze dodawac do wody z RO tak zeby nie bylo zadnych problemow.
Żeby nie mieć problemów to nie dodawaj nic.
Nic wtedy się nie stanie, roślinki też nie będą rosnąć.
Woda z RO to przecież normalna woda, tylko pozbawiona twardości (po ten uzdatniacz).
Jeśli chcesz piękne roślinki to i do kranówy musisz lać nawozy.
MaSsAcReR pisze:btw czy brak polskich znakow jest uwazany tutaj za blad w pisowni? bo nie robie ortografow (a jesli juz to sporadycznie) a mimo to zostalem poprawiony
Brak polskich znaków nie jest mile tutaj widziany, ale osobiście nie poprawiam takich błędów. Poprawiam zazwyczaj ortografię i interpunkcję.
U Ciebie poprawiłem kilka zdań, bo pozjadałeś literki np. zamiast nawet wpisałeś nawt lub zamiast umieścisz wpisałeś umscizs
Przy okazji wstawiłem polskie znaczki. ;)
Obrazek

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

ODPOWIEDZ