przypomnę mam 54l profil i 15w aquarelle philipsa z odbłyśnikiem. Chciałabym dokupić drugą ale nie wiem jaką, bardzo proszę o porady

Moderator: ModTeam
http://www.oswietlenie-akwarium.pl/html ... 2x30w.htmldarkside pisze:i proszę nie zapominać, że będę ją musiała jakoś zamontować, więc instrukcja też mi się przyda
Dokup Philips 865 albo 965. Różnią się one współczynnikiem oddawania barw. Radzę również wymienić statecznik na elektroniczny 2x15W. Jego cena to około 40-50zł.darkside pisze:Chciałabym dokupić drugą ale nie wiem jaką, bardzo proszę o porady
Nie tylko. 865 ma większy strumień świetlny, czyli daje więcej światłaThierry Henry pisze:Dokup Philips 865 albo 965. Różnią się one współczynnikiem oddawania barw.
Twoje akwarium ma zapewne 50 cm szerokości, a świetlówka 24 W T5 ma 55 cm + oprawki, więc...darkside pisze:a co myślicie o 24W T5? zmieści mi się?
Zestaw dobry, ale nie dla darkside ;)Thierry Henry pisze:Dobry zestaw.
A czy akwarium przypadkiem nie ma rozmiaru 60xx35x30? Bądź 60x30x30? Nie miałem akwarium profilowanego to nie wiem.marthinez pisze:Twoje akwarium ma zapewne 50 cm szerokości, a świetlówka 24 W T5 ma 55 cm, więc...
Może mieć (dlatego napisałem, że "zapewne", bo nie byłem w 100% przekonany), ale i do oryginalnej pokrywy z tego akwa zestaw ten nie wejdzie (chyba, że pod skosem, ale wątpię).Thierry Henry pisze:A czy akwarium przypadkiem nie ma rozmiaru 60xx35x30? Bądź 60x30x30?
Ja tam plastiku nigdy nie miałem ale może da się osiągnąć jakiś kompromis.marthinez pisze:ale i do oryginalnej pokrywy z tego akwa zestaw ten nie wejdzie