Witam zakupiłem właśnie taki nawóz http://allegro.pl/item529891985_planta_ ... makro.html
Zaproponował mi go... mam pytania związane z nim, mam akwarium 40 l i są rośliny niezbyt wymagające trzeba do tego bawić się z bimbrownia? Bo szczerze już mi się nie chce;] I jakie macie rady stosowania jego.
Nawóz Planta Activ
Moderator: ModTeam
- arturusrex
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Artur
- Kontakt:
Re: Nawóz Planta Activ
Ja stosuje połowę zalecanej dawki przez producenta - przeliczoną oczywiście na litraż akwarium.
Wraz z dozowaniem CO2 z butli wysokociśnieniowej i świetle 0,55 W/L daje przyzwoite efekty. Rośliny bujnie rosną żadnych glonów.
Wraz z dozowaniem CO2 z butli wysokociśnieniowej i świetle 0,55 W/L daje przyzwoite efekty. Rośliny bujnie rosną żadnych glonów.
- PoskusNS
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Hubert
A jakie masz rośliny?
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
To obawiam się, że wyrzuciłeś pieniądze w błoto.PoskusNS pisze:mam akwarium 40 l i są rośliny niezbyt wymagające trzeba do tego bawić się z bimbrownia? Bo szczerze już mi się nie chce
Seria PA jest raczej przeznaczona do pielęgnacji roślin w zbiornikach typowo high tech.
No dokładnie.arturusrex pisze:Wraz z dozowaniem CO2 z butli wysokociśnieniowej i świetle 0,55 W/L daje przyzwoite efekty.
PoskusNS, do twojego zbiornika wystarczył by jakiś nawóz ogólny np. PG Classic, czy Planta Min Tetry.
- PoskusNS
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Hubert
To co teraz mam zrobić?. Mam zamiar kupić butle ale zbieram teraz na to pieniądze.