Adrianus, tak z ciekawości - jaką masz tą żarówkę energooszczędną, czy filtr pracuje Ci cały czas oraz czy masz problemy z glonami ?
Co do akwarium - może po prostu zmienić na większe ? Co prawda nie widzę za dużo miejsca na tej półce / stoliku, ale może coś się zmieści. Chyba że zmienisz ten stolik i nie będzie problemu. W większym akwarium podłoża było byłoby może w tedy może w sam raz, a i ryby miały by więcej przestrzeni.
Wiem że zmiana akwarium może być problemem, ale lepiej późno niż wcale.
PS. możliwe, że coś nie doczytałem i sorki, jeśli coś palnąłem.
Moje 26l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 26
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Re: Moje 26l
Zaszły zmiany...
[ Dodano: 2008-11-09, 15:02 ]
Co do akwarium: nie będe wymieniał - muszę się zadowolić takim wymiarem, bo poprostu nie mam miejsca :dontgetit:
Żarówka energooszczędna bodajże firmy OSRAM 5W (25W na zwykłej). A co do glonów to odkąd mam krewetki to nie zauważyłem nic. Wcześniej miałem troszkę.
Dokupiłem roślinki.
Obsada to: 3 krewetki filtrujące, 8 neonków, 1 gubika(dostałem), 2 kiryski i sumik.
[ Dodano: 2008-11-09, 15:02 ]
Co do akwarium: nie będe wymieniał - muszę się zadowolić takim wymiarem, bo poprostu nie mam miejsca :dontgetit:
Żarówka energooszczędna bodajże firmy OSRAM 5W (25W na zwykłej). A co do glonów to odkąd mam krewetki to nie zauważyłem nic. Wcześniej miałem troszkę.
Dokupiłem roślinki.
Obsada to: 3 krewetki filtrujące, 8 neonków, 1 gubika(dostałem), 2 kiryski i sumik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Poważna sprawa :looka:
Obsada do wymiany :
3 krewetki filtrujące - na nie to akwarium ok. 60-70l minimum więc musisz je oddać
8 neonków-same mogły by być
1 gubik(GUPIK :looka:) -możesz mu dokupić 2 samice i zostawić tylko to , ale ja polecam oddać bo się akwa przerybi
2 kiryski - stadne i za małe akwarium
sumik -jaki sumik ?? a akwarium i tak za małe :looka:
Akwarium mi się nie podoba brak rozplanowania.Rośliny też liche , ogólnie kicha :looka:
Obsada do wymiany :
3 krewetki filtrujące - na nie to akwarium ok. 60-70l minimum więc musisz je oddać
8 neonków-same mogły by być
1 gubik(GUPIK :looka:) -możesz mu dokupić 2 samice i zostawić tylko to , ale ja polecam oddać bo się akwa przerybi
2 kiryski - stadne i za małe akwarium
sumik -jaki sumik ?? a akwarium i tak za małe :looka:
Akwarium mi się nie podoba brak rozplanowania.Rośliny też liche , ogólnie kicha :looka:
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
pavelek co do obsady wszystko wyjaśnił. Brak porządnego oświetlenia daje się we znaki, co widać po kondycji roślin. Na stworzenie małego a zarazem pięknego akwarium nie trzeba wydawać fortuny. Akwarium według mnie porażka na całej linii.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 26
- Imię: Adrian
- Kontakt:
Trochę zmian...
Co do obsady to juz zrozumiałem lecz nie mam komu oddać rybek a nie chcę podejmować drastycznych środków. Więc nie musicie sie powtarzać. Poza tym zapewniam że rybki są w dobrej kondycji.
Uważam że kondycja roślin nie jest tak zła poza tym pozbyłem sie paru bo stwierdziłem że jest ich za dużo.
Oświetlenie: niestety nie mogę dać lepszego chodzi tu o budowe pokrywy akwarium.
Co do obsady to juz zrozumiałem lecz nie mam komu oddać rybek a nie chcę podejmować drastycznych środków. Więc nie musicie sie powtarzać. Poza tym zapewniam że rybki są w dobrej kondycji.
Uważam że kondycja roślin nie jest tak zła poza tym pozbyłem sie paru bo stwierdziłem że jest ich za dużo.
Oświetlenie: niestety nie mogę dać lepszego chodzi tu o budowe pokrywy akwarium.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Za dużo to napewno NIE :luka: masz bardzo mało roślinek zobacz inne akwaria w galeri :zdegustowany:Adrianus pisze:Uważam że kondycja roślin nie jest tak zła poza tym pozbyłem sie paru bo stwierdziłem że jest ich za dużo.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Jakub
- Kontakt:
Cieniutko... Dobra szybko napisze co i jak, bo bardzo lubie małe zbiorniki ;)
1. Zmień oświetlenie, a najlepiej pokrywę, bo te w sklepie przeważnie mają słabe oświetlenie.
2. Jak już zmienisz oświetlenie to CO2.
3. Podłoże...To jest straszne... Może taki czarny żwirek(chyba bazalt)?
4. Tło!
5. Jak już uporasz się z tym wszystkim to roślinek więcej
, małe drobnolistne, jakieś mchy.
5. Filtr można by ukryć, a najlepiej zmienić na kaskade. Ty to masz jeszcze "lajt" ja mam AS 8W i w mojim baniaku to to trudno ukryć :hyhy: . Więc zmeniam na kaskade, same "profity".
Ok. To jak narazie wszystko, żeby nie było, to są rady, nikt ich nie lubi, Ja napewno też nie będę miał lekko(teraz mojego Low - Techa nie będę pokazywał bo brzydki), ale liczę na pomoc forumowiczów
.
1. Zmień oświetlenie, a najlepiej pokrywę, bo te w sklepie przeważnie mają słabe oświetlenie.
2. Jak już zmienisz oświetlenie to CO2.
3. Podłoże...To jest straszne... Może taki czarny żwirek(chyba bazalt)?
4. Tło!
5. Jak już uporasz się z tym wszystkim to roślinek więcej

5. Filtr można by ukryć, a najlepiej zmienić na kaskade. Ty to masz jeszcze "lajt" ja mam AS 8W i w mojim baniaku to to trudno ukryć :hyhy: . Więc zmeniam na kaskade, same "profity".
Ok. To jak narazie wszystko, żeby nie było, to są rady, nikt ich nie lubi, Ja napewno też nie będę miał lekko(teraz mojego Low - Techa nie będę pokazywał bo brzydki), ale liczę na pomoc forumowiczów

- sandy723
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Sylwia
- Kontakt:
No akwa takie sobie.. ;) Co chodzi o żwirek to popieram poprzednika, ciemny ładnie wygląda
Hmm tło.. proponowałabym jakieś ciemne
No roślin zdecydowanie za mało.. I ten sztuczny korzeń mi sie nie podoba.. Myśle, ze fajnie by wyglądał normalny korzeń
No to byłoby na tyle z mojej strony

No to byłoby na tyle z mojej strony

Widzisz szczęście? Nie? Może za wysoko patrzysz.. ;)