Filtr RO skopany?:(
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 10
- Imię: bartek
Filtr RO skopany?:(
witam
Dzis podlaczylem filtr ro3. Wszystko robione bylo zgodnie z instrukcja.
Nalalo sie pierwsze wiadro wody, przychodze z testami i co?
gh 15
kh 10
ph 7
Nie mam pojecia dlaczego tak jest dodam ze testy to zoolek i sera
Dzis podlaczylem filtr ro3. Wszystko robione bylo zgodnie z instrukcja.
Nalalo sie pierwsze wiadro wody, przychodze z testami i co?
gh 15
kh 10
ph 7
Nie mam pojecia dlaczego tak jest dodam ze testy to zoolek i sera
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Filtr RO skopany?:(
Jesteś pewny, że nie pomyliłeś wyjścia ro z odrzutem?
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Przemień rurki od ścieku z wyjściem czystej wody i sprawdź.
-
- Forumowicz
zrobilem dokladnie tak jak zasugerowales
Niestety znow to samo;/
Niestety znow to samo;/
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
To nie wiem. Reklamuj filtr. Przecież masz gwarancję.
-
- Forumowicz
Wiem dzis zareklamuje problem tylko w tym ze chcialem ruszac z akwa a bez tego nie moge.
Z kolei nie wiem ile bede czekac z gwarancja bo filtr nabylem przez neta
Z kolei nie wiem ile bede czekac z gwarancja bo filtr nabylem przez neta
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
A ja proponuje metodę informatyczną. Rozłóż go, zapomnij o wszystkich doświadczeniach do tej pory, weź do ręki instrukcję i złóż go ponownie, nie wyciągając jakichkolwiek wniosków z działań poprzednich. Bardzo często pomaga...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
a z której rurki zbierasz wodę do akwarium? Z tej na której jest ten dławik z napisem Flow?
Wyjmij membrane i ja sfotografuj. Czy na końcu membrany jest króciec zaopatrzony z oring a na drugim końcu taka duża (5cm średnicy) uszczelka)? Czy wbijając (wciskając membranę) w gniazdo, membrana wchodzi do końca i czy jest sztywno osadzona?
Wyjmij membrane i ja sfotografuj. Czy na końcu membrany jest króciec zaopatrzony z oring a na drugim końcu taka duża (5cm średnicy) uszczelka)? Czy wbijając (wciskając membranę) w gniazdo, membrana wchodzi do końca i czy jest sztywno osadzona?
-
- Forumowicz
Dzieki wszystkim- o 4 przychodzi do mnie kolega i razem sprobujemy go od nowa zlozyc i powiem wtedy czy to cos dalo
Edit:
Ma ktos z was moze dokladna instrukcje do tego filtra:
http://allegro.pl/item511077958_filtr_o ... atisy.html
Szukalem wszedzie i nie moge znalezc a ta co oni daja mozna uzyc jako papieru toaletowego max
I jeszcze jedno pytanie ile musi woda leciec na nowo zalozonym filtrze zeby wklady zaczely dzialac? u mnie leciala z godzine
Dzieki
Edit:
Ma ktos z was moze dokladna instrukcje do tego filtra:
http://allegro.pl/item511077958_filtr_o ... atisy.html
Szukalem wszedzie i nie moge znalezc a ta co oni daja mozna uzyc jako papieru toaletowego max
I jeszcze jedno pytanie ile musi woda leciec na nowo zalozonym filtrze zeby wklady zaczely dzialac? u mnie leciala z godzine
Dzieki
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
MaSsAcReR, odpowiedz na to pytanie:
Przecież woda przez nie od razu przechodzi.
croc pisze:a z której rurki zbierasz wodę do akwarium? Z tej na której jest ten dławik z napisem Flow?
Działają od razu.MaSsAcReR pisze:I jeszcze jedno pytanie ile musi woda leciec na nowo zalozonym filtrze zeby wklady zaczely dzialac? u mnie leciala z godzine
Przecież woda przez nie od razu przechodzi.
-
- Zakręcony forumowicz
Patrzę na ten rysunek i powoli się domyślam co mogło się stac - odwrotnie wsadziłeś membranę. Wyjmij ja i wsadź najpierw tym końcem gdzie są te małe oringi (czarne uszczelki),
-
- Zakręcony forumowicz
ok. wygląda, że membranę wkładałes poprawnie. No to jeszcze przećwiczmy kietrunek obiegu wody:
wodę podajesz rurką, która najpierw wpada na jeden z dwóch prefiltrów. Ścieki to ta rurka z dławikiem i napisem FLOW. Rurka która wychodzi z obudowy membrany i jest bez dławika to rurka wody demineralizowanej. Dla upewnienia się, sprawdż, czy aby na pewno dławik podłączyłes do poprawnego wyjścia. Z obudowy membrany wychodzą dwa gniazda z jednej strony i jedno gniazdo z drugiej strony.
To pojedyńcze gniazdo to zasilenie membrany woda, która juz przeszła przez prefiltry.
Dwa gniazda z drugiej strony to:
gniazo osiowo umieszczone - znajdujące się na samym srodku, czyli w osi, to gdniazdo RO wody.
gniazdo poza osią - lekko z boku, to gniazdo dla rurki ściekowej. Tu załóż wężyk z dławikiem i skieruj do ścieków.
wodę podajesz rurką, która najpierw wpada na jeden z dwóch prefiltrów. Ścieki to ta rurka z dławikiem i napisem FLOW. Rurka która wychodzi z obudowy membrany i jest bez dławika to rurka wody demineralizowanej. Dla upewnienia się, sprawdż, czy aby na pewno dławik podłączyłes do poprawnego wyjścia. Z obudowy membrany wychodzą dwa gniazda z jednej strony i jedno gniazdo z drugiej strony.
To pojedyńcze gniazdo to zasilenie membrany woda, która juz przeszła przez prefiltry.
Dwa gniazda z drugiej strony to:
gniazo osiowo umieszczone - znajdujące się na samym srodku, czyli w osi, to gdniazdo RO wody.
gniazdo poza osią - lekko z boku, to gniazdo dla rurki ściekowej. Tu załóż wężyk z dławikiem i skieruj do ścieków.