Co o akwarium:
=> temperatura 24 st. C (regulowana grzałką 150 W z termoregulatorem)
=> filtr wew. TURBO 750 (rozbudowałem do 2 kubełków filtrujących, początkowo był 1 )
=> poj. 112 litrów, szkło 8 mm (kupiłem, nie kleiłem)
=> oświetlenie 3 x 18 W, 3 x jarzeniówka Philipsa w tym jedna aqua. Czas świecenia 12 - 22.
=> Roślinność: Hydrocotyle leucocephala, Ludwigia repens (zielona), Moczarka prawdopodobnie kanadyjska (Elodea canadensis) , Paprotka szerokolistna (Ceratopteris), Nadwódka dębolistna (Hygrophila corymbosa), Nurzaniec amerykański/olbrzymi (Vallisneria americana), Nurzaniec śróbowy (Vallisneria spiralis), Rzęska drobna (Lemna minor), mech JAVA.
=> Obsada: Bojownik, Pseudomugil Furcata (10), Neon Innesa (21), Gupiki (X), Glonojady Weloniaste (2), Kiryski pstry (3), Kirys Czarny (5), Kirys Spiżowy (4), Ampularie (6), Krewetki Filtrujące ( 2 Atya gabonensis i 2 Atyopsis moluccensis), Amano (10), Anentome Helena (8) <- moje ulubione

=> CO2 - brak
=> Nawożenie - brak
Fotka ogólna i trochę moich podopiecznych, którzy podstawili się akurat pod obiektyw

[center]

Pseudomugil Furcata (który znajduje się na powyższych fotkach jak i na poniższej) - mieszka w moim akwarium od dłuższego czasu

Kirys spiżowy, posiadam w swoim akwarium jeszcze kirysy czarne oraz pstre

Znowu Pseudomugil Furcata i krewetka Amano których w moim akwarium mieszka 10 sztuk

No cóż... nić dodać... nic ująć

Trochę fotek archiwalnych

Pozdrawiam
Szymon
P.S. W planach rozmnożenie glonojadów weloniastych, przyszły tatuś już się znalazł