Co się dzieje w Warszawie ze sklepami

Piszta co chceta ;)

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
lolek
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 126
Imię: Karol
Kontakt:

Co się dzieje w Warszawie ze sklepami

Post autor: lolek » 2009-03-17, 15:52

Witam,

zwracam się do ludzi z Warszawy. Może ktoś wie co się dzieje z hurtowniami w których zaopatrują się sklepy w stolicy? Wczoraj objeździłem kilka sklepów w celu znalezieniu kilku gatunków roślin, lecz w żadnym ich nie było. Szukałem eleocharis parvula, didiplis. Koleś w Kakadu w C.H.Reduta powiedział że coś nie halo z hurtowniami.

W AnnaZoo w Blue City syf kiła i mogiła.

P.S. Może wiecie jaki autobus chodzi ze wschodniego na radzymińską? bo miałem śmignąć samochodem ale most śląsko-dąbrowski zamknięty a w koło roboty drogowe (wybory się zbliżają czy jak)
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: Co się dzieje w Warszawie ze sklepami

Post autor: maol » 2009-03-17, 17:36

Delikatnie podpowiem - 99% sklepów zoologicznych zaopatruje się w ryby i rośliny na czwartkowej, hurtowej giełdzie w Łodzi. Jak tam nie dotrze firma zaopatrująca ich w rośliny, to roślin potem nie ma. Nigdzie.

Podobnie wygląda zaopatrzenie w ryby - nie zauważyliście, że towar na zamówienie jest zawsze na piątek?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

croc
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 25
Imię: Grzegorz

Post autor: croc » 2009-03-18, 17:27

ja tam zauważyłem, że żywe robale są zawsze na piątek. Czy to też z giełdy jedzie?

Lolek, rośliny na Radzymińskiej są w dużej ilości, ale jakość tych roślin jest taka sobie. Sporo zawsze było w Arkadii.

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2009-03-19, 10:17

Oczywiście, że tak :-) Łódzka giełda zaopatruje całą Polskę we wszystko, co z zoologią związane.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ODPOWIEDZ