Matematyka
Moderator: ModTeam
- mozerl
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
Re: Matematyka
marthinez - właśnie tak mówie o Malawi z Pyszczakami i zbrojowniki.
Dzięki za pomoc. narazie zainwestowałem w jedną świetlówke Aquarelle i jestem zadowolony. Zobacze jak się będzie rozwijało życie przy niej, ale najprawdopodobniej dojdzie do tego jeszcze jedna świetlówka.
Dzięki za pomoc. narazie zainwestowałem w jedną świetlówke Aquarelle i jestem zadowolony. Zobacze jak się będzie rozwijało życie przy niej, ale najprawdopodobniej dojdzie do tego jeszcze jedna świetlówka.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Darek
tzn masz tylko Aquarelle ?? to chyba wizualnie baniak nie wygląda zbyt atrakcyjnie...mozerl pisze:jedną świetlówke Aquarelle
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Zbrojniki, nie zbrojowniki.mozerl pisze:marthinez - właśnie tak mówie o Malawi z Pyszczakami i zbrojowniki.
Pyski będą miały ucztę z większości roślinek.
Nieliczne gatunki można tam wsadzić (anubiasy, kryptokoryny, wallisnerie), ale zdecydowana większość odpada.
Nic na to nie poradzisz. Taka natura tych ryb.
Szkoda, że nic nie wiemy o akwarium (litraż, obsada itp.) wiec moje rady są o kant d..... Nawet nie wiem jak poważnie powinieneś je traktować, ale skoro jesteś zadowolony to dobrze. ;)mozerl pisze:Dzięki za pomoc. narazie zainwestowałem w jedną świetlówke Aquarelle i jestem zadowolony. Zobacze jak się będzie rozwijało życie przy niej, ale najprawdopodobniej dojdzie do tego jeszcze jedna świetlówka.
- mozerl
- Forumowicz
- Kontakt:
http://picasaweb.google.pl/mozer.lukasz ... 2633227682
To jestw w miare odzworowywujące zdjęcie to co ja widze oczami, (mowa o oświetleniu)
Litraż to 50siątka użytkowa.
Narazie obsana nie jest wielka, 7 zbrojowników.
Planowana jest obsada 6-8 pysi.
Z tym, że jest to dla nich zbiornik przejściowy.
Wracam do akwarystyki po długiej przerwie. A i przymierzam sie do budowy odpowiednio wielkiego dla pysi zbiornika.
ale pomijam to tymczasowo.
Co do roślin, to kiedyś miałem mech jawa. i jeszcze jednen rodzaj mchu, obecnie nie pamiętam. Ryby były wtedy karmione robalami i vitabinem i nie było problemu z podżeraniem roślin.
Fakt że czasem był problem że przeszkadzały roślinki, ale to sporadycznie się poprawiało dno.
To jestw w miare odzworowywujące zdjęcie to co ja widze oczami, (mowa o oświetleniu)
Litraż to 50siątka użytkowa.
Planowana jest obsada 6-8 pysi.
Z tym, że jest to dla nich zbiornik przejściowy.
Wracam do akwarystyki po długiej przerwie. A i przymierzam sie do budowy odpowiednio wielkiego dla pysi zbiornika.
ale pomijam to tymczasowo.
Co do roślin, to kiedyś miałem mech jawa. i jeszcze jednen rodzaj mchu, obecnie nie pamiętam. Ryby były wtedy karmione robalami i vitabinem i nie było problemu z podżeraniem roślin.
Fakt że czasem był problem że przeszkadzały roślinki, ale to sporadycznie się poprawiało dno.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Zbiornik ten nie nadaje się na Malawi.mozerl pisze:Litraż to 50siątka użytkowa.
Ryby te (pyszczaki) wymagają przynajmniej 3 krotnie większego akwarium.
Dobrze, ze jesteś tego świadom i mam nadzieję, że większy zbiornik będzie w miarę szybko.
Zbrojniki to około 80 litrów na sztukę. Mowa o Zbrojniku niebieskim.
W Twoim 50 litrowym żadnego nie powinno być.
Mech java to nie akwa roślinne.
Nie da się połączyć roślin z tymi rybami i tyle.
Raz, że to nie wypada. W końcu to malawi ma być.
Jeśli mi nie wierzysz to najwyraźniej musisz sam sie przekonać.
Ja wychodzę z założenia, że lepiej uczyć się na cudzych błędach.
Szkoda kasy i czasu na własne.
- mozerl
- Forumowicz
- Kontakt:
Zbiornik będzie za około miesiąc. (niestety ale to jest ograniczenie spowodowane przez kase).
a ten mały zbiornik zostanie na neony.
Przyszły to będzie odpowiednio długi i wysoki. planowany zbiornik to będzie 300 x 60 x 75 (dł x szer x wys) [cm] i to będzie odpowiedni już zbiorniczk
Ponadto niewiem czy widziałeś obecne zdjęcia glonków. (odsyłam do picasy). Są one bardzo młode. Także czas na ewentualny ich rozrost jest i narazie idealny jest dla nich ten zbiornik co jest. do puty nie zostanie postawiony i uruchomiony nowy to one będą się (przynajmniej mi się tak wydaje) mile bawiły i rozwijały w tym co mają.
Pozatym tak samo i Pysie. dostaje je z hodowli kolegi będą młode i dlatego też tymczasem nie obawiam się o ich rozwój w tym zbiorniku, do czasu pełnego rozrostu będą już pływały w odpowiednich warunkach.
a ten mały zbiornik zostanie na neony.
Przyszły to będzie odpowiednio długi i wysoki. planowany zbiornik to będzie 300 x 60 x 75 (dł x szer x wys) [cm] i to będzie odpowiedni już zbiorniczk

Ponadto niewiem czy widziałeś obecne zdjęcia glonków. (odsyłam do picasy). Są one bardzo młode. Także czas na ewentualny ich rozrost jest i narazie idealny jest dla nich ten zbiornik co jest. do puty nie zostanie postawiony i uruchomiony nowy to one będą się (przynajmniej mi się tak wydaje) mile bawiły i rozwijały w tym co mają.
Pozatym tak samo i Pysie. dostaje je z hodowli kolegi będą młode i dlatego też tymczasem nie obawiam się o ich rozwój w tym zbiorniku, do czasu pełnego rozrostu będą już pływały w odpowiednich warunkach.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Pisałem o zbiorniku 50 litrowym, ale skoro trafią do większego to jest ok.mozerl pisze:Ponadto niewiem czy widziałeś obecne zdjęcia glonków. (odsyłam do picasy). Są one bardzo młode. Także czas na ewentualny ich rozrost jest i narazie idealny jest dla nich ten zbiornik co jest. do puty nie zostanie postawiony i uruchomiony nowy to one będą się (przynajmniej mi się tak wydaje) mile bawiły i rozwijały w tym co mają.
To samo Pyski.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Do 1350 będziesz musiał władować dużo kasy.
Dasz radę z takim baniakiem? 

I Still Haven't Found What I'm Looking For
- mozerl
- Forumowicz
- Kontakt:
brakuje mi już tylko baniaka i oświetlenia do niego, reszta już jest.
mimo że to wychodzi 1350 to myśle że i tak użytkowego będzie około 1200. 
wszystkie filtry są już przygotowane w sumie to jeszcze w budowie jest denitrator. ale to też kwestia kilki dni. aby skończyć go.

wszystkie filtry są już przygotowane w sumie to jeszcze w budowie jest denitrator. ale to też kwestia kilki dni. aby skończyć go.