znalazlem taki filtr.
co o nim sądzicie?
http://allegro.pl/item598910062_filtr_k ... nikow.html
mały filtr kubełkowy
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 65
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: mały filtr kubełkowy
Też się zastanawiałem nad tym filtrem ale stwierdziłem że szkoda kasy na niego. Mały litraż na media filtracyjne, słaby przepływ wody i podnoszenie słupa wody tez kiepskie.
lepiej kupić kaskadę a za resztę kasy browara i na pewno lepiej się na tym wyjdzie ;)
lepiej kupić kaskadę a za resztę kasy browara i na pewno lepiej się na tym wyjdzie ;)
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Plus niewiadoma z częściami zamiennymi, gwarantem (sprzedawca nawet nie podał typu i długości gwarancji) i cena dyskwalifikują ten filtr.marti pisze:Mały litraż na media filtracyjne, słaby przepływ wody i podnoszenie słupa wody tez kiepskie.
Zdecydowanie, zwłaszcza z browarkiem :hyhy:marti pisze:epiej kupić kaskadę a za resztę kasy browara i na pewno lepiej się na tym wyjdzie
Jeżeli koniecznie kubeł to coś z Tetry (ex600 lub 400) albo Eheima.
Starsze serii classic można dostać naprawdę tanio i są praktycznie nie do zajechania.
Cześci zamiennych multum.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 65
- Kontakt:
ponad miesiąc temu zakupiłem nowy kubełek tetry EX 400 za 128 zł
taka cenę wylicytowałem na allegro więc warto wyczaić okazje. Jestem w 100 % zadowolony
Filtr pracuje w baniaku 50x27x32 i jest skręcony na połowę przepływu więc ma troszkę zapasu mocy ;)
Używka Eheima też dobry wybór np model 2213 do takiego litrażu się nada i też brałem go pod uwagę ;)

Używka Eheima też dobry wybór np model 2213 do takiego litrażu się nada i też brałem go pod uwagę ;)