Witam,
mam w akwarium cztery gupiki i jedną neonkę. Wcześniej miałam ich więcej, ale "dopadła" je (neonki) choroba. Nie chcę kupować znowu całego stadka tych ryb. Właśnie nie wiem co zrobić z innesą, która przeżyła. Nie mam ją komu oddać, a w zoologu nie przyjmują ryb.
Prosze o pomoc.
Co zrobić?
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Co zrobić?
Albo ją komuś oddaj, albo dokup jej stado.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Nie wiesz jaki zbiornik, a polecasz dokupienie nowych osobników?? Jaka to była choroba?? W jakim akwarium były?? Inne parametry, technika, obsada też mile widziane.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
To pozostaje życie w samotności. :zalamany:
I Still Haven't Found What I'm Looking For
No ale to jest ryba, która żyje w stadzie... no ale chyba będzie musiała żyć w samotności.
Nie mam ją komu oddać, a akwarium mam małe.gizun pisze:Albo ją komuś oddaj, albo dokup jej stado.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Jakub
- Kontakt:
To się mija z celem...Neon to ryba stadna. Człowiek z resztą też(tzn. jest stadny xD, no żyje społecznie noRybka_5 pisze:no ale chyba będzie musiała żyć w samotności.

Małe to jest pojęcie względne... Jak kupie większe to po paru miechach stwierdzę, że jest za małe...Rybka_5 pisze:akwarium mam małe
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
A jest tutaj inne wyjście? Wszystkie alternatywne zostały wykluczone. Pozostaje jeszcze samobójstwo, bądź tak jak mówiłem życie w samotności.Jacob Van C pisze:Rybka_5 napisał/a:
no ale chyba będzie musiała żyć w samotności.
To się mija z celem...Neon to ryba stadna. Człowiek z resztą też(tzn. jest stadny xD, no żyje społecznie no). To tak jakbyś, żyła sobie sama... No i jakbyś się czuła?
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Thierry Henry pisze:A jest tutaj inne wyjście? Wszystkie alternatywne zostały wykluczone. Pozostaje jeszcze samobójstwo, bądź tak jak mówiłem życie w samotności.Jacob Van C pisze:Rybka_5 napisał/a:
no ale chyba będzie musiała żyć w samotności.
To się mija z celem...Neon to ryba stadna. Człowiek z resztą też(tzn. jest stadny xD, no żyje społecznie no). To tak jakbyś, żyła sobie sama... No i jakbyś się czuła?
Tak, jest inne wyjście, zakup większego akwarium, dokupienie większej ilości osobników i ogólna naprawa tego co się wcześniej źle zrobiło.