Rozszczelnione akwa
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 264
- Imię: Ania
Rozszczelnione akwa
Hej, zastanawiam się czy można coś poradzić na rozszczelnione akwarium, akwa ma 30l no i służy mi juz prawie 10lat. Zastanawiam sie czy można by je było jakoś rozkleić (a jeśli tak to jak to zrobić???) i skleić na nowo...
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Re: Rozszczelnione akwa
A w którym miejscu jest rozklejone? Gdzie cieknie?
Przy takim małym zbiorniku, naniósł bym warstwę kleju na całą długość cieknącej ścianki.
Przy takim małym zbiorniku, naniósł bym warstwę kleju na całą długość cieknącej ścianki.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
30l... warto się bawić? Ile kosztuje nowe - 20 zł? Teraz cieknie, naniesiesz klej, przez miesiąc będzie dobrze, potem bach i wielka kałuża na środku pokoju. To oczywiście pesymistyczny scenariusz, ale często... prawdopodobny.
P.S. Zauważ, że koszt silikonu akwarystycznego będzie porównywalny (tubka pewnie z 5 zł) z kosztem nowego zbiornika...
P.S. Zauważ, że koszt silikonu akwarystycznego będzie porównywalny (tubka pewnie z 5 zł) z kosztem nowego zbiornika...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 264
- Imię: Ania
Też doszlam do takiego wniosku ;) W sobotę kupje nowe, a mam pytanie jak bede robila podmiane w starym akwa to moge ta wode z podmianki wlać do tej 30?? CZy lepiej swierza kranówe i czekać az dojrzeje??
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Jak najbardziej starą wodę, to przyspieszy start zbiornika.
Zwłaszcza syf z podłoża jest dobrym starterem biologicznym.
Zwłaszcza syf z podłoża jest dobrym starterem biologicznym.