tatuncio1305, Dawid 1984, może czasami warto spojrzeć na datę ostatniego wpisu? Myślę że filtr jest już zakupiony.
Dawid 1984, Piszesz że filtr wewnętrzny ciągle Ci się zapycha. Uwierz, że to nie tylko w aquelu, takie niestety są przygody z filtrami wewnętrznymi. Można kombinować z różnymi wkładami, o różnej gęstości.
Zależy też, jak prowadzone jest akwarium. Przerybienie i przekarmianie, powoduje gwałtowny spadek wydajności filtra, bo się szybciej zapycha.
Ale jeśli ktoś prowadzi standardowy zbiornik, z cotygodniowymi podmianami, to i tak będzie sobie czyścił taki filtr. A jeśli nie wytrzymuje nawet tygodnia, to znaczy że jest źle dobrany pod względem pojemności wkładu, obsada jest zbyt liczna i za dużo pokarmu gnije gdzieś w podłożu.
Problem z filtrem
Moderator: ModTeam
- Dawid 1984
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Dawid
- Nazwisko: Panasiuk
- Kontakt:
Re: Problem z filtrem
A faktycznie przepraszam,gdzies mi data umknela.A co do wewnetrznego to nie sa przekarmiane i przerybienia nie ma i nic tu nie gnije ,nio moze faktycznie wina wkladow,poprostu jestem zdania ze co kubel to kubel ,i jednak bez sprzecznie lepiej filtruje ,pozdrawiam:)
Akwarium 375 l 150x50x50
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Dokładnie tak, i dlatego każdemu polecam kubełekDawid 1984 pisze:poprostu jestem zdania ze co kubel to kubel ,i jednak bez sprzecznie lepiej filtruje ,pozdrawiam:)

- Dawid 1984
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Dawid
- Nazwisko: Panasiuk
- Kontakt:
O to wlasnie mi chodzi ,a sam jaki kubelek stosujesz?
Akwarium 375 l 150x50x50