[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

Moderator: ModTeam
[center][/center]lampę zrobiłem samemu / pokażę ją w dziale "zrób to sam" /[center][/center]Oświetlenie zrobiłeś w pokrywie czy może gdzię udało się Tobie dostać belke 3x39W bo szczerze mówiąc cały czas szukam takiej belki lecz bez skutecznie
[center][/center]zastosowałem dwa woreczki substratu, więc przykryłem to żwirkiem, może błąd ale jak się wymiesza z czasem to też nie powinno być tragedi.[center][/center]Dla czego przykryłeś AS II+ żwirem, nie boisz się, że żwir z czasem wymiesza się substratem Podejrzewam że cięższe podłoże przejdzie na sam dół a substrat wyjdzie na wierzch.
[center][/center]baniak jest cały czas w trakcie modernizacji. Ze względu na braki czasu / praca / idzie to bardzo powoli, ale napewno będą zmiany techniczne. W poprzednim baniaku 126l CO2 dozowane było dyfuzorem na wylocie filtra. Napewno dozowanie dwutlenku odbywać się będzie w inny sposób ale to trochę jeszcze potrwa ;)Wydaje mi się że spiek nie wydoła tzn się da rade ale butla będzie wystarczać na bardzo krótko. Wydaje mi się że lepszy by był nawet najprostszy reaktor do co2 zrobiony z filtra narurowego
To w takim razie czekam z niecierpliwością bo moje pomysły sie kończą pod względem estetycznym :znudzony: może u Ciebie coś ciekawego podpatrzę ;)Zbyszek17 pisze:marti
Cytat:
Oświetlenie zrobiłeś w pokrywie czy może gdzię udało się Tobie dostać belke 3x39W bo szczerze mówiąc cały czas szukam takiej belki lecz bez skutecznie
lampę zrobiłem samemu / pokażę ją w dziale "zrób to sam" /
[center][/center]ten zbiornik ma 45cm wysokości.[center][/center]Thierry Henry[center][/center]A to, co na mnie zrobiło wrażenie, to to, że zbiornik wygląda na straszne głęboki przy 40 cm rzeczywistej głębokości. Pewni było to niezamierzone, jednak wyszło bardzo fajnie.
[center][/center]Baniak ma 3 tygodnie, napewno coś dojdzie jeszcze z roślin i do końcowego efektu droga daleka ;)Póki co za mało zieleni. Jak zarośnie również też może być zbyt mało zieleni a za dużo czerwieni. Zobaczymy za kilka tygodni.
Pozwolę sobie odpowiedzieć w imieniu Zbyszka.snoppy88 pisze:Jak się sadzi roślinki na korzeniach?? :wstyd: Bo jestem zielona :zalamany: a strasznie mi się to spodobało ;)
[center][/center]do końca tygodnia coś na pewno się ukaże.[center][/center]microsorum narrow needle leaf czy philippine kupiłem w Łodzi na cotygodniowej niedzielnej giełdzie akwarystycznej. Nie ma z tym żadnego problemu.Zbyszek17, może jakieś aktualne fotki, bom bardzo ciekaw jak idzie.....
Bardzo interesuje mnie microsorum needle leaf. Gdzie takowe kupiłeś i czy czasem nie chcesz w przyszłości sie podzielić?