Witam,
Wybrałem sie z zoną po kwiotka do ogrodniczego... A tam moim oczom ukazał sie dział akwarystyczny. Zrobiło mi sie ciepło:P Bo w poznaniu cos takiego to naprawde rzadkosc;)
Na dziale oprocz znanej mi firmy Narva znalazlem tez ladny asortyment swietlowek Hailea.
I tu własnie moje pytanie. Czy uzywa ktos swietlowek Hailea (Fresh Water, Marine blue, Tropical red)?? Czy zna ktos parametry tych swietlowek a dokladniej chodzi mi o ilosc lumenów:)
Pozdro
Oświetlenie Hailea
Moderator: ModTeam
- marcin88
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Oświetlenie Hailea
radzę zobaczyć w tym sklepie na opakowaniu powinno pisać google i allegro przeszukałem i jak na razie nic nie znalazłem
"Attero Dominatus Denique Interimo"
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Daruj sobie lumeny. Z wykresów znalezionych na stronce producenta >>klik<< można wywnioskować, ze Fresh water to taki daylight. Coś jak 865 Philipsa.rafilight pisze:Czy uzywa ktos swietlowek Hailea (Fresh Water, Marine blue, Tropical red)?? Czy zna ktos parametry tych swietlowek a dokladniej chodzi mi o ilosc lumenów
Natomiast Tropical red wygląda na dość dobrą świetlówkę roślinną. Coś jak gro-lux lub aquarelle.
Marine blue jest do "solniczki".
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Rafi
Dzieki,
Do mojego zestawu dolaczyła własnie fresh water:) W przyszłosci byc moze skusze się na tego tropicala zamiast groluxa, który zreszta służy mi juz 7 miesiecy. Roznica po 4000k ogromna.
Pozdro
Do mojego zestawu dolaczyła własnie fresh water:) W przyszłosci byc moze skusze się na tego tropicala zamiast groluxa, który zreszta służy mi juz 7 miesiecy. Roznica po 4000k ogromna.
Pozdro