Witam. Akwarium zale mam od 3 dni starą wodą z akwarium w 100%... 3 filtry eheim 403 + tetra tec ex1200 zajmują się filtracją biologiczną do tego fluval 3 plus mechaniak... Grzałeczka HAGEN ELITE 200W. No i wczoraj dostałem telefon od znajomego mojego ojca ^.- Mniej więcej tej treści:
Cześć, Mateusz? (tak) Witam, tutaj kolega twojego taty. Mam do ciebie pytanie. (słucham) Masz akwarium prawda? (tak) O pojemności 240L? (tak) Narazie stoi puste? (tak) Nie chciał byś wziąść podrośniętej pawiookiej? (zonk) Trzymam ją w 60L i troszkę ma już ciasno. (ZONK) No i już tu mnie złamało te 60L... No i tak wyszło że pływa u mnie w zbiorniczku około 20-25 cm Red Oscar... Potem dam zdjęcia...
Pawiooka...
Moderator: ModTeam
- chudy321
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Pawiooka...
Jeżeli wydaje Ci sie że wiesz wszystko - masz racje wydaje Ci się
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Re: Pawiooka...
Problem to nie wielkość zbiornika, bo wiem że planujesz większe akwarium pod pawie. Ale wiek i wielkość samej ryby. Możesz mieć bardzo duże problemy z dołożeniem kolejnych ryb, aby zestawić pary. To już będzie czysta loteria jak się zachowa w stosunku do mniejszych współbraci.
Widziałem jak w takiej sytuacji akwarium było dzielone na pół, szybą, aby ryby do siebie przywykły. Jednak to jest czasochłonne, nieestetyczne i czasami nic nie pomaga.
Musisz sprawdzić jak to będzie i podzielisz się doświadczeniami.
A ryba spokojnie przesiedzi te 3-4 miesiące w tych 200 litrach.
Widziałem jak w takiej sytuacji akwarium było dzielone na pół, szybą, aby ryby do siebie przywykły. Jednak to jest czasochłonne, nieestetyczne i czasami nic nie pomaga.
Musisz sprawdzić jak to będzie i podzielisz się doświadczeniami.
A ryba spokojnie przesiedzi te 3-4 miesiące w tych 200 litrach.
- chudy321
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Pawiooka...
No właśnie mnie też to niepokoi, ale zobaczymy jak to będzie... Żebym nie planował tej 450 to nie było by mowy o przygarnięciu tej pięknej ryby...
Jeżeli wydaje Ci sie że wiesz wszystko - masz racje wydaje Ci się