Fluval 404
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Emil
Fluval 404
Jestem posiadaczem filtra do wody Fluval 404. Ostatnimi czasy zaczął wydawać odgłosy jakby sie w nim coś obijało. Spotkał się ktoś może z takim problemem? A może ktoś wie jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za pomoc.
- raczek
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Piotr
Re: Fluval 404
o jakiej pojemności masz akwarium? do filtra mogło coś wlecieć np. kamyk z akwarium, albo coś się w nim urwało np. jakas mała część i lata sobie po filtrze podczas działania.
bez eski nie ma impreski
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Spróbuj wyczyścić i sprawdzić wirnik. Czy ośka czasami nie jest krzywa?goowpea pisze:Ostatnimi czasy zaczął wydawać odgłosy jakby sie w nim coś obijało.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Nie możliwe to praktycznie jest.raczek pisze:albo coś się w nim urwało np. jakas mała część i lata sobie po filtrze podczas działania.
Standardowo problemy z ośką i wirnikiem.marthinez pisze:Spróbuj wyczyścić i sprawdzić wirnik. Czy ośka czasami nie jest krzywa?
Jak długo masz ten filtr już?
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Emil
Będzie już ze 4 lata jak mam ten filtr. Akwarium ma pojemność 300 litrów.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 500
- Imię: Radek
- Kontakt:
Najlepiej jak byś go otworzył i sprawdził wirniki i jego pokrywę czy nie uległa uszkodzeniu, ale podobny problem miałem z tetrami jak się częściowo zapowietrzył wirnik. Pomagało wtedy wyłączenie filtra i przechylenie go prawie do poziomu w różnych kierunkach, tak aby umożliwić odejście powietrza. 

Pozdrawiam Radek